U organizaciji mještana Jugovog Polja na pokladni utorak organiziran tradicionalni “Seoski maskenbal”

U organizaciji mještana Jugovo Polje, naselja u općini Suhopolje, na pokladni utorak organiziran je tradicionalni, 25. po redu “Seoski maskenbal”.

Inicijatori ovog veselog događaja bili su upravo mještani koji su željeli nastaviti tradiciju maskenbala koje ovo naselje održava od davnina.

Nekad je kroz selo išla kolona na čelu s kolima i konjima, no to se promijenilo pa sada kola, na kojima su obavezni svirači i “logistika”, odnosno jelo, piće i razni rekviziti potrebni za ovaj događaj, vuče traktor.

Naravno, na kolima je i glavni krivac– fašnik, a vesela povorka je kroz selo počela ići u popodnevnim satima, zaustavljala se kod kuća i skupljala maskirane mještane da bi se na kraju svi zajedno uputili u društveni dom u Jugovom Polju gdje je bila organizirana prigodna zabava i odlična večera, naravno uz obvezno spaljivanje fašnika.

Sve to bilo je popraćeno dobrom glazbom, pjesmom i plesom, odličnim krafnama i drugim kolačima i što je najvažnije, veselim maškarama koje ni hladno vrijeme nije moglo spriječiti da se vesele i održe ovu lijepu staru tradiciju. 

(www.icv.hr, bs, foto: Ž. K.)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content