Valentinovo i Međunarodni dan darivanja knjigom obilježeni u Knjižnici i čitaonici Pitomača

Danas (srijeda) su Knjižnicu i čitaonicu Pitomača povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga i Valentinova, sa svojom učiteljicom Anom Šimić posjetili učenici 2. i 4. razreda Područne škole Otrovanec.

Tom prigodom u knjižnici su održane radionice čitanja na glas zanimljivih naslova ljubavne tematike. Tako su učenici sa svojom učiteljicom čitali naslove prigodne tematike “Zaljubljen do ušiju” Mire Gavrana, “Jesam li se zaljubila” i “Što mi se to događa” autorice Sanje Pilić.

Inspirirani pročitanim, učenici su izradili srca na kojima su napisali što je za njih ljubav te tako ukrasili pano knjižnice, a knjižničarka Irena Gavrančić povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga i spomenutog eTWINING 4 projekta darovala im je dvije slikovnice naziva “Poučne priče” Sonje Zubović te “Priče iz šume Velika pustolovina”. 

-Projektnim aktivnostima približili smo djeci radost čitanja, razvijali vještine čitanja te poticali druge učenike, lokalnu zajednicu i širu javnost na razvijanje kulture čitanja – poručili su iz pitomačke knjižnice.

Također, u Knjižnici i čitaonici Pitomača, u vremenu od 12 do 18 sati, osim redovne posudbe knjiga, korisnici su imali priliku sudjelovati u nagradnoj tomboli i tako osvojiti nagrade te birati naslove nove ljubavne tematike iz bogatog knjižničnog fonda.
 
Sretni dobitnici tombole su Renata Posenjak, Dragutin Pavlović i Ana Šerbeđija.
 
– Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali te zajedno s nama obilježili Međunarodni dan darivanja knjiga.
 

(Knjižnica i čitaonica Pitomača)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content