Asfaltiraju se nerazvrstane ceste u bilogorskim prigradskim naseljima: Dodatna prednost za razvoj turističkih aktivnosti

Kako teku pripreme, ali i asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području bilogorskih prigradskih naselja Budrovac i Suha Katalena, jučer su provjerili gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Obišli su asfalterske radove i pripremu za asfaltiranje u budrovačkom predjelu Cirik i u predjelima Borik i Boričec na području Suhe Katalene te izrazili svoje zadovoljstvo razinom obavljenih radova.

Već je asfaltirana nerazvrstana cesta u Budrovcu u predjelu Cirik u dužini od 1150 metara, a intenzivno se radi na pripremi za asfaltiranje u Suhoj Kataleni u predjelima Borik i Boričec u ukupnoj dužini od 1810 metara.

To su posebno pozdravili brojni vlasnici klijeti na tom području. I njima je, kao i vlasnicima na drugim vinogradarskim područjima gdje je asfaltiranje već obavljeno, omogućeno da sudjeluju u sufinanciranju asfaltiranja. Tako dvije trećine troškova za asfaltiranje snosi Grad, a jednu vlasnici vinograda i zemljišta.

-Projektom rekonstrukcije nerazvrstanih cesta, značajno podižemo kvalitetu života stanovnika prigradskih naselja, ali i onih koji uz novoasfaltirane ceste imaju svoje klijeti i vikendice namijenjene razvoju turizma – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči i dodao da će Grad Đurđevac i dalje osigurati sve infrastrukturne uvjete za unapređenje gospodarskih aktivnosti, točnije za razvoj turizma i povećanje smještajnih kapaciteta

– Razvoj infrastrukture je temelj za razvoj turizma. Na obroncima Bilogore imamo oko 2000 klijeti. Do mnogih se sada već lakše i jednostavnije dolazi jer je naš projekt rekonstrukcije nerazvrstanih cesta u prigradskim naseljima dobrim dijelom već realiziran. Cilj nam je asfaltirati svih 70-ak kilometara vinogradarskih cesta koje imamo na području Grada – rekao je Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća i zaključio da će i to pripomoći boljem pozicioniranju Gradu Đurđevcu na listi poželjnih destinacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Više fotografija možete pogleda OVDJE.

(djurdjevac.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content