EHF EUROPSKA LIGA NEXE večeras dočekuje RN Lowen, Veselin Vujović: “Prvi cilj je pobjeda u Našicama”

Nakon reprezentativne pauze nastavljaju se rukometna natjecanja u europskim klupskim kupovima.

Našički NEXE je pred teškim zadatkom u doigravanju za ulazak u četvrtfinale EHF Europske lige, a igra s njemačkom momčadi Rhein-Neckar Löwen iz Mannheima. Iako ima jak igrački kadar, njemačka momčad se trenutno nalazi na 13. mjestu na bundesligaškoj tablici s 20 osvojenih bodova iz 25 utakmica. Posljednju pobjedu u Bundesligi zabilježili su 24. veljače na gostovanju kod Balingen – Weilstettena.

S druge strane, u EHF Europskoj ligi ove sezone Rhein-Neckar Löwen ima osam pobjeda i dva poraza. U igračkom rosteru Rhein-Neckar Löwen ima niz odličnih igrača, međutim u Našicama neće biti kompletni. Zbog rehabilitacije, nakon operacije ramena, neće moći zaigrati nekadašnje prvo ime NEXE-a Halil Jaganjac te švedski reprezentativac Gustav Davidsson zbog ozljede ruke.

– Mislim da ne postoji niti jedna ekipa u Europi koja sa sigurnošću može reći da će pobijediti ekipu Rhein–Neckar Löwena, tako da njihovo gostovanje u Našicama dočekujemo s velikim respektom. No, u isto vrijeme imamo ogromnu želju i nadamo se da smo sposobni napraviti korak više i pokazati da možemo igrati protiv najjačih europskih momčadi. Želimo ostvariti naš prvi cilj, a to je pobjeda u prvoj utakmici u Našicama, a onda ćemo se pripremati za uzvrat u Njemačkoj. Uvjeren sam da ne treba previše pozivati navijače i ljubitelje rukometa koji će doći iz svih krajeva Slavonije bodriti našu ekipu, a mi ćemo im se odužiti dobrom igrom na terenu- u najavi utakmice rekao je trener NEXE-a Veselin Vujović.

Utakmica se igra večeras od 20:45 sati u Sportskoj dvorani Osnovne škole kralja Tomislava u Našicama, a bit će prenošena na kanalu Arena Sport 1.

(www.icv.hr, mš, foto: RK NEXE)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content