Nova oprema i rekviziti za virovitičke teniske klubove TVIN i Didon: Župan Andrović zaigrao s mladim teniskim nadama

Ministarstvo turizma i sporta od ove godine po prvi put izdvaja sredstva za županijske sportske zajednice za sufinanciranje programa razvoja sporta od interesa za lokalnu zajednicu.

Program su mogle prijaviti sve županijske sportske zajednice u RH, rok je bio iznimno kratak, a sredstva su namijenjena isključivo za sufinanciranje rada stručnog kadra te sportske opreme za djecu i mlade do 18 godina.

Sportskoj zajednici Virovitičko-podravske županije za prijavljene projekte dodijeljen je iznos od 212.223,83 eura, a ukupna vrijednost programa za 2023. godinu je 249.669,98 eura.

Obzirom da Ministarstvo turizma i sporta sufinancira 85 posto programa, Virovitičko-podravska županija je prepoznala vrijednost programa te svu opremu dodatno sufinancira u iznosu od 21.520,50 eura kako bi se klubovima u potpunosti mogla kupiti nova sportska oprema i rekviziti potrebni za rad.

IMG_2601

Podjela sportske opreme i rekvizita klubovima s područja VPŽ započela je 7. veljače, a danas (subota) su svoju opremu dobili i virovitički teniski klubovi TVIN i Didon. Malim tenisačicama i tenisačima te njihovim trenerima, mreže za teniske terene, trenirke, loptice i čunjeve, uručili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović i tajnica Sportske zajednice VPŽ Dora Međimorec.

-U program je uključen čak 31 klub s područja županije iz 13 sportskih grana, od Pitomače do Orahovice, koji su predali i prijavili svoje klubove Sportskoj zajednici Virovitičko-podravske županije na vrijeme i u roku. Financiranjem razne opreme želimo podržati i poboljšati uvjete rada sportskih klubova na području županije te se nadamo da će to rezultirati još većim uključivanjem djece i mladih u sport, ali i pridonijeti vrhunskim rezultatima koje već godinama pratimo od strane naših sportaša. U narednim godinama planiramo, kroz programe Ministarstva turizma i sporta te županijske Sportske zajednice, otvaranje novih škola, povećanje broja klubova, kao i broja stručnog kadra, što će biti još jedan način ulaganja u sport, trenere, klubove i vrijedne sportaše s područja naše županije – naglasio je župan Andrović.

IMG_2612

Zahvale na opremi koja će olakšati rad teniskih klubova uputio je tom prigodom predsjednik Teniskog saveza VPŽ Saša Felendeš.

-Zahvaljujem Ministarstvu turizma i sporta, županu Igoru Androviću i tajnici županijske Sportske zajednice Dori Međimorec na donaciji sportske opreme teniskim klubovima TVIN i Didon. Ovim putem želim poručiti i preostalim teniskim klubovima u županiji da se aktiviraju, prijave i sudjeluju na budućim natječajima Ministarstva turizma i sporta – rekao je Felendeš.

Na kraju, župan Andrović uzeo je reket u ruke i zaigrao s malim virovitičkim teniskim nadama.

(www.icv.hr, ts, www.vpz.hr, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content