Obavijest o isplati uskrsnica umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja općine Donja Motičina

Općinski načelnik općine Donja Motičina Željko Kovačević donio je Odluku o isplati prigodnog dara- uskrsnice, umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja općine Donja Motičina. 

Prema Odluci, uskrsnica će se isplaćivati u iznosu od 30 eura za korisnike zajamčene minimalne naknade i umirovljenike čiji iznos mirovine ne prelazi 340 eura, te iznos od 20 eura za umirovljenike čiji je iznos mirovine u rasponu od 340,01 eura do 600 eura.

Umirovljenicima se smatraju korisnici mirovina neovisno o kojoj se vrsti mirovine radi (obiteljskoj, starosnoj, invalidskoj). U ukupan iznos mirovinskih primanja ulaze domaća i strana primanja.

Uskrsnica se isplaćuje pod uvjetom da umirovljenici i korisnici zajamčene minimalne naknade imaju prijavljeno prebivalište na području općine Donja Motičina.

Uskrsnice će se isplaćivati od četvrtka 14. ožujka prema sljedećem rasporedu:

– Umirovljenici i korisnici zajamčene minimalne naknade iz mjesta Seona i Gornja Motičina: 14. ožujka (četvrtak) od 8:30 do 14 sati u Društvenom domu Seona, Zrinskih i Frankopana 100, Seona

– Umirovljenici i korisnici zajamčene minimalne naknade iz mjesta Donja Motičina: 15. ožujka (petak) od 8 do 14 sati u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Donja Motičina, Matije Gupca 62A, Donja Motičina 

Umirovljenici koji su u prošloj godini podnosili Zahtjev za isplatu uskrsnice i božićnice ne moraju podnositi Zahtjev u ovoj godini, ali su dužni podnijeti odrezak od posljednje mirovine ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim i invalidskim primanjima ili potvrdu o visini mirovine izdane od HZMO-a. Uskrsnica će biti isplaćena putem isplatnice.

Korisnici zajamčene minimalne naknade koji su u prošloj godini podnosili Zahtjev za isplatu uskrsnice i božićnice ne moraju podnositi Zahtjev u ovoj godini. Uskrsnica će biti isplaćena putem isplatnice.

Umirovljenici koji u prošloj godini nisu podnosili Zahtjev za isplatu uskrsnice i božićnice i umirovljenici koji su navedeno pravo stekli u međuvremenu kao i korisnici zajamčene minimalne naknade koji nisu podnosili Zahtjev za naknadu troškova stanovanja (ogrjev) i Zahtjev za isplatu prigodnog dara (božićnice), podnose Zahtjev za isplatu prigodnog dara (uskrsnice) uz sljedeću dokumentaciju:

– odrezak od posljednje mirovine ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim i invalidskim primanjima ili potvrdu o visini mirovine izdanu od strane HZMO-a
– kopiju važeće osobne iskaznice
– rješenje Centra za socijalnu skrb (za korisnike zajamčene minimalne naknade)

(www.icv.hr, Općina Donja Motičina)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content