OPĆINA KLOŠTAR PODRAVSKI S radom kroz projekt “Zaželi pomoć – ostvari pomoć” počinje 20 gerontodomaćica

U prostorijama Općine Kloštar Podravski danas (srijeda) su potpisani ugovori s 20 žena gerontodomaćica koje će pružati svu potrebnu pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama s područja općine.

– Zadovoljan sam da smo ovime zaposlili 20 gerontodomaćica, voditeljicu i dva projektna asistenta. Kako pomažemo starijim osobama s područja općine tako radimo puno i na demografiji i na svima nama je da pomažemo i najmlađe i najstarije – rekao je prilikom potpisa ugovora načelnik općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović.

Ugovor o radu s korisnicama sklopljen je na 32 mjeseca. Vrijednost projekta “Zaželi pomoć – ostvari pomoć” je 960.000 eura, a u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda plus, program Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027. Zaželi – prevencija institucionalizacije.

Gerontodomaćice s kojima je sklopljen ugovor su Marijana Santo, Nada Sabadžija, Mirjana Fašaić, Anita Sabađija, Brankica Šušenj, Marija Šipek, Zrinka Šipek, Mirjana Sabolić, Jadranka Domović, Vesna Martines, Jasna Križanić, Marica Kraljek, Danijela Vedriš, Katarina Mraz, Slavica Rođak, Sanja Lacković, Marijana Hajduk, Slavica Fusić, Lolita Erdelec i Marija Štukar.

(www.icv.hr, dm, foto: Dina M.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content