Plastičnim čepovima do skupih lijekova: Policijske postaje Virovitica i Slatina u suradnji s osnovnim školama sakupile 480 kilograma čepova

U humanitarnoj akciji “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” koja se kontinuirano provodi već godinama na području Virovitičko-podravske županije u kojoj sudjeluje Policijska uprava virovitičko-podravska u suradnji s osnovnim školama, svake godine sakupi se veća količina plastičnih čepova.

Policijske postaje Virovitica i Slatina u suradnji s osnovnim školama s područja Virovitice i Slatine bile su vrijedne i sakupile oko 480 kilograma. Sakupljeni čepovi predani su policijskim službenicima Policijske uprave osječko-baranjske koji su sveukupno sakupili i predali 2.100 kilograma plastičnih čepova u korist Udruge oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca.

Akcija osim što ima humanitarni karakter u skladu je s nacionalnim preventivnim projektom Ministarstva unutarnjih poslova “Zdrav za 5” koji u svojoj II. komponenti ukazuje na ekološku osviještenost građana i zaštitu okoliša.

Cilj akcije je pružanje pomoći “Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma” na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti, a ujedno se pridonosi očuvanju okoliša.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content