Skupština Lovačke udruge Sokol Čađavica: Dragutin Oštarijaš proglašen počasnim članom

Jučer (subota) je Lovačka udruga Sokol Čađavica u svom lovačkom domu održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Na početku je sve nazočne članove i goste pozdravio predsjednik udruge Goran Budimir, nakon čega su intonirane himne, državna i lovačka, te je minutom tišine odana počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima, kao i preminulim članovima udruge.

Uslijedio je izbor radnih tijela skupštine te podnošenje izvješća za 2023. godinu. Tako je izvješće o radu udruge podnio predsjednik Goran Budimir, izvješće za lovno-gospodarsku osnovu podnio je Antonio Martinčević, izvješće o financijskom poslovanju Josip Piskać, izvješće lovnika Alen Oužecky, izvješće voditelja lovačke službe Rudolf Hranj, a izvješće Nadzornog odbora podnio je Stjepan Matić. Sva izvješća su jednoglasno usvojena od strane članova, njih 41 od ukupno 57.

Skupština je nastavljena iznošenjem prijedloga za 2024. godinu. Tako je program rada LU Sokol Čađavica predstavio predsjednik Goran Budimir, plan prihoda i rashoda Josip Piskać, plan kalendara radova također predsjednik Budimir, plan kalendara lovova Alen Oužecky, dok je plan odstrela, uzgoja, zaštite i lovljenja divljači, te plan sprečavanja štete od divljači iznio Antonio Martinčević. Svi su planovi jednoglasno usvojeni.

Izboran je i novi člana Upravnog odbora, a to je Krunoslav Prpić. Predsjednik Budimir predložio je imenovanje počasnog člana udruge, kojim je proglašen 85-godišnji Dragutin Oštarijaš, dugogodišnji član LU Sokol Čađavica.

Na skupštini su čađavačkim lovcima dodijeljena i odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza, a zajednički su ih uručili tajnik Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije Antonio Repić i predsjednik LU Sokol Čađavica Goran Budimir.

Odlikovanje 3. reda dobili su Josip Piskać, Ali Mustafi, Jurica Dubrović i Ivica Štefanek. Odlikovanje 2. reda dobili su Dražen Puškadija i Zdravko Ribić, dok je odlikovanje 1. reda pripalo Zorislavu Biondiću.

Uz dodjelu navedenih odlikovanja, uručene i zahvalnice za nesebičan doprinos u radu LU Sokol Čađavica, a zaslužili su ih: Virovitičko-podravska županija, Lovački savez Virovitičko-podravske županije, Općina Čađavica, Višnja d.o.o., Veterinarska stanica Čađavica, Radio Slatina i novinar Dragutin Fišli.

Na kraju su se članovima i predsjedništvu obratili uvaženi gosti, predstavnici i predsjednici prijateljskih lovačkih udruga i društava te institucija, međi kojima je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, tajnik  Lovačkog saveza VPŽ Antonio Repić i načelnik općine Čađavica Mirko Rončavić. Svi govornici su pohvalili dosadašnji rad udruge s naglaskom kako će i dalje podupirati rad ove vrlo aktivne udruge s željom lovcima u dobru kob.

(www.icv.hr, adf, Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content