Virovitičko-podravska županija nastavlja ulaganje u obrazovanje: Dodijeljen kombi Strukovnoj školi Virovitica

Virovitičko-podravska županija nastavlja s odlučnim koracima u osiguravanju kvalitetnog obrazovanja za svoje učenike. U sklopu tog cilja, Virovitičko-podravska županija danas (utorak) je dodijelila kombi vozilo Strukovnoj školi Virovitica.

Ravnateljica Strukovne škole, Pavica Biondić Ivanković, izrazila je zadovoljstvo i zahvalnost zbog dodijeljenog vozila, istaknuvši mnoge načine na koje će koristiti školi.

– Današnji događaj iznimno je važan za našu školu jer smo dobili novo kombi vozilo koje će zadovoljiti mnoge naše potrebe. Koristit ćemo ga za rad u restoranu, sudjelovanje na događanjima i sajmovima te uspostavu suradnje s poslodavcima. Također će nam biti od pomoći u komunikaciji s Regionalnim centrom kompetentnosti Osijek te u provedbi projekata, poput onog s partnerskom školom iz Kapošvara. Zahvalni smo Virovitičko-podravskoj županiji, našem osnivaču, i podršci pročelnice Martine Bunić te župana Igora Androvića. Novo vozilo je došlo u pravi trenutak, nakon što smo nedavno morali otpisati stari kombi. Njegova nabava značajno će olakšati naš rad i doprinijeti boljem funkcioniranju škole – rekla je ravnateljica Strukovne škole Virovitica Pavica Biondić – Ivanković.

Ovo je već šesto kombi vozilo koje je županija kupila u posljednje dvije godine, ističući svoju predanost unaprjeđenju uvjeta u obrazovanju. Vrijednost najnovijeg vozila, koje će biti od neprocjenjive važnosti za školu, iznosi 33 000 eura.

PDC_9106

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović naglasio je kontinuirano ulaganje županije u obrazovanje, s planovima za nastavak ulaganja u dodatna vozila i infrastrukturne projekte. Također je istaknuo važnost stvaranja jednakih uvjeta za obrazovanje te zadovoljstvo donacijom vozila drugim školama.

– Ulaganje u obrazovanje za nas znači mnogo više od samo nabave vozila. Projektiramo nove škole, rekonstruiramo postojeće, ulažemo u sportska igrališta i dvorane diljem županije. Na taj način osiguravamo kvalitetnu nastavu i jednake uvjete rada za sve naše učenike i nastavnike, neovisno o tome jesu li u urbanim ili ruralnim područjima. Drago mi je što smo već donirali vozila nekim školama, poput Osnovne škole Suhopolje, Osnovne škole Voćin, Osnovne i srednje škole u Pitomači te Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini, a danas smo dodijelili šesto vozilo Strukovnoj školi Virovitica. Ovim ulaganjima, smatram da stvaramo temelje za kvalitetno obrazovanje i napredak naših učenika – istaknuo je župan Igor Andrović.

Dodjela kombija Strukovnoj školi Virovitica samo je dio šire strategije ulaganja u obrazovanje. Županija planira nabavu još četiri vozila za osnovne škole koje sudjeluju u eksperimentalnom programu cjelodnevnih škola, a financirat će se kroz sredstva Europske unije.

(icv.hr, žđl, Foto: K. Toplak)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content