Tradicionalno obilježen Dan narcisa Đurđenovačkih “Mimoza”

Danas je u centru Đurđenovca Udruga LPR “Mimoza “obilježila Dan narcisa prigodnom podjelom cvijeta narcisa i ponudom rukotvorina. Narcis je cvijet prepoznatljiv kao simbol borbe protiv raka dojke, a cilj je da se osvijesti građane da obave pregled, jer je pregled preventiva za daljnje širenje bolesti. Glavna sestra Odjela pedijatrije našičke bolnice, Anica Kurtanjek, mjerila je razinu šećera i krvnog tlaka koje su besplatno osigurale “Mimoze”.

Na čelu s predsjednicom Dragicom Pavlić LPR “Mimoza” Đurđenovac godišnje obilježi tri akcije, u siječnju Dan mimoza, u ožujku Dan narcisa i u listopadu Dan ružičaste vrpce.

Dopredsjednica LPR “Mimoza” Manicka Patko pozvala je sve članove i ljude da im se pridruže u njihovim prostorijama udruge, te se zahvalila svim ljudima dobrog srca što imaju sluha za rad njihove udruge i što uvelike pomažu i sudjeluju u radu udruge.

LPR “Mimoza” djeluje već 13 godina, a ima oko 280 aktivnih i manje aktivnih članova. Udruga sama izrađuje ukrase, a od donacija koje dobiju pomažu svojim članovima. Tako svim svojim bolesnim članovima slabijeg imovinskog stanja daju jednokratnu pomoć u iznosu od 60 eura.

“Mimoze” pomažu i prilikom smrtnog slučaja s iznosom od 70 eura, a tijekom uskršnjih blagdana svoje članove će razveseliti prigodnim poklonima u suradnji s HŽ-om budući da će imati 75% popusta, kako za članove udruge, tako i za njihovu pratnju. 

(www.icv.hr, ak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content