Grad Našice uz potporu NARA-e d.o.o. osigurao više od 1,6 milijuna eura za projekte i investicije na području grada

Grad Našice i Našička razvojna agencija NARA d.o.o. od njenog osnutka ostvaruju odlučnu suradnju, što je posebno vidljivo realiziranim projektima u posljednjih nekoliko godina, ali i brojim pozitivnim ocjenama i odobrenim prijavama koje su potvrđene u posljednjih 6 mjeseci. Tako je Grad Našice uz potporu NARA-e d.o.o. osigurao 1.646.880,00 eura dodatnih financijskih sredstava za projekte i investicije na području Našica.

Najviše sredstava svakako je osigurano za projekt prevencije institucionalizacije „Zaželi, uključi se, ostvari se“ iz Europskog socijalnog fonda plus Program Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027. u iznosu od 1.485.000,00 eura.

Iznos od 80.000,00 eura osiguran je iz Programa zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima u 2024. godini Ministarstvo kulture i medija za projekt konstruktivne i građevinske sanacije Kapele Pejačević u Našicama, kao nastavak aktivnosti obnove na kapeli.

Nešto manji iznos od 50.000,00 eura osiguran je za projekt „Rekonstrukcija dijela Ulice J.J. Strossmayera u Našicama – faza II“ iz sredstava Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kroz Program podrške regionalnom razvoju 2024.

Kroz dodatna ulaganja u cestovnu sigurnosti programima Ministarstva unutarnjih poslova sanirati će se i dva pješačka prijelaza na Trgu dr. Franje Tuđmana i u Ulici Braće Radić u čije je svrhe osigurano sufinanciranje u iznosu od 21.880,00 eura.

Još je 10.000,00 eura osigurano za izgradnju Svlačionica Nogometnog kluba „Šipovac“ Našice putem Javnog poziva za sufinanciranje kapitalnih ulaganja u sportske objekte i terene 2024.godine Osječko-baranjske županije.

(icv.hr, Grad Našice)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content