Orahovački enigmatičari deveti u Hrvatskoj: Odličan debitantski nastup mlade Monike Jukić

U istarskom gradu Rapcu održan je jubilarni 40. SOZAH – Susret odgonetača i zagonetača Hrvatske, državno prvenstvo najboljih hrvatskih enigmatičara.

Ukupno je sudjelovalo sedamdesetak sudionika, od toga oko 40 natjecatelja iz dvanaest hrvatskih udruga među kojima i Enigmatska udruga Orahovica koju su predstavljali Stjepan Varaždinac, Damir Vratković te prvi put mlada Monika Jukić.

Kao jedna od najmanjih u Hrvatskoj orahovačka udruga je na kraju osvojila ekipno odlično 9. mjesto, a pojedinačno do sada najbolje rezultate.

– U logici je Damir Vratković osvojio osmo mjesto, ja sam bio deseti, a mlada Monika Jukić osvojila je 13. mjesto. Konkurencija je bilo iznimno jaka i samim time je ovo odličan rezultat, do sada najbolji plasmani naše udruge. Posebno bih istaknuo Moniku koja je prvi puta bila na ovako velikom natjecanju i bila je doista odlična, pokazala je kako je ogroman enigmatski potencijal – kaže predsjednik Enigmatske udruge Orahovica Stjepan Varaždinac.

Najavio je i kako će se 41. SOZAH iduće godine održati u Orahovici.

– Velika je to čast za našu malu udrugu. Do tada će biti gotov i hotel na Orahovačkom jezeru, tako da ćemo imati zajamčen i smještaj. Doći će zaista najbolji hrvatski enigmatičari i svi se tome jako veselimo – zaključio je Varaždinac.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content