Stiglo nam proljetno razdoblje, evo do kada će vrijeme biti stabilno

Na današnji dan 2012. godine mjerili smo 30,5°C. To je najviša temperatura zraka za travanj na području Virovitice od službenih početaka mjerenja, a to je od 1951. godine.

U prvoj polovici tjedna očekujemo djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Suho, stabilno i toplo. Vjetar slab do umjeren južnih i jugoistočnih smjerova. UV – indeks umjeren i visok. Jutarnje temperature zraka između 10°C i 17°C. Najviše dnevne između 24°C i 28°C ili koji stupanj više. Tijekom jutra očekujemo mjestimičnu kratkotrajnu maglu ili sumaglicu.

Tijekom srijede očekujemo stabilne vremenske uvjete, mala je vjerojatnost u drugom dijelu poslijepodneva za mjestimične kratkotrajne nestabilnosti. Temperature zraka ugodne za boravak na otvorenom.

Od četvrtka očekujemo zaokret na prognostičkom polju. Temperature zraka u postupnom padu. Očekujemo povremenu kišu ili pljuskove koji mogu biti praćeni grmljavinom, ponegdje su mogući i izraženiji grmljavinski pljuskovi.

Vjetar i dalje pretežno južnih i jugoistočnih smjerova na udare umjeren do jak. UV – indeks nizak i umjeren. Jutarnje temperature zraka između 10°C i 13°C. Najviše dnevne između 18°C i 25°C ili koji stupanj više. Tijekom jutra očekujemo mjestimičnu kratkotrajnu maglu ili sumaglicu. Pred nama su proljetni vremenski uvjeti.

(icv.hr, kp)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content