Uskrsno druženje ispunjeno igrom, smijehom i zajedništvom: Župa sv. Roka Virovitica upriličila „Potragu za Isusom“

Sunčana srijeda, nakon jučerašnje kiše, izmamila je 60-ak mališana, od 1. do 4. razreda, u dvorište župe sv. Roka u Virovitici. Na inicijativu gvardijana fra Ivice Jagodića, župa je organizirala i upriličila uskrsno druženje „Potraga za Isusom“. Potraga je započela jutarnjom molitvom i razgibavanjem uz glazbu, nakon čega su djeca pohitala u maštovitu avanturu.

20240403 110545

– U ozračju Uskrsa, željeli smo okupiti mališane u okviru naših samostanskih prostora i organizirati lijepo druženje. Svi sadržaji povezani su s vjerom i Uskrslim Gospodinom, a kroz pjesmu, igru i zajedništvo nastojimo im pružiti tu uskrsnu radost. Na ovaj način djeca mogu doživjeti crkvu i u svoje slobodno vrijeme, na praznicima – istaknuto je fra Ivica te nastavio – Jako smo zadovoljni odazivom. Putem društvenih mreža uspostavili smo jednostavan sustav prijava kojih je bilo oko 120, 60 za mlađe i 60 za starije osnovnoškolce – pojašnjava.

Nakon podjele u grupe, prvih uputa i upoznavanja, kroz ekipno natjecanje najmlađe su vodili animatori, framaši župe sv. Roka. Prva stanica uključivala je traženje skrivenih hostija, a potom je slijedila izrada krunice te igra lovice.

20240403 100116

– Danas smo okupili svu djecu, koja su trenutno na školskim praznicima, kako se ne bi dosađivali doma, ispred malih ekrana. Doveli smo ih ovdje u našu župu kako bi se družili na suncu, igrali i tražili Uskrslog Isusa. Pripremili smo im zanimljiva natjecanja, zabavu, dobru klopu i ono najvažnije – zajedništvo. Cilj ovih igara jest povezati djecu i potaknuti ih na timski rad, pokazati im da je zajedništvo naša najveća snaga – govori Mateja Borovec, jedna od organizatorica potrage.

Organizatori su, kroz ekipno druženje, igru i molitvu, željeli pružiti priliku najmlađima da na zabavan i edukativan način uče o Uskrslom Isusovom životu.

20240403 104901

– Moj je zadatak klincima napraviti kratki nagovor na temu svega što se događa s Isusom nakon samog Uskrsa i gdje ga sve možemo pronaći. Shvaćaju o čemu se govori, ali na jednostavniji način nego mi odrasli. Puno su nježniji i otvoreniji prema takvim stvarima, lakše im je pristupiti – objašnjava nam Antonio Culej, mališanima poznatiji kao Cuc.

Oduševljenje uskrsnim druženjem bilo je vidljivo i na licima najmlađih sudionika.

20240403 111652

– Super mi je ovdje! Najviše mi se sviđa igra lovice, ali bilo je zanimljivo i tražiti hostije. Veselim se ovome i sljedeće godine – govori nam dječak Nikola, koji je u potrazi sudjelovao zajedno s prijateljem Lukom.

Sutra su na redu starije generacije, osnovnoškolci od 5. do 8. razreda. Kako se radi o nešto starijoj populaciji, organizatori će potragu „dodatno zapapriti“, a program započinje u 10 sati.

(www.icv.hr, dj, foto: D. Jagarinec, fra Ivica Jagodić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content