FOTO Gotovo 500 mališana s područja Virovitičko-podravske županije nastupilo je na tradicionalnom 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica ove je godine bila domaćin tradicionalnog 20. Olimpijskog festivala dječjih vrtića VPŽ koji je okupio gotovo 500 vrtićaraca s područja Virovitičko-podravske županije. Kao i prethodnih godina, organizatori ovogodišnjeg Festivala bili su Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije i Hrvatski olimpijski odbor.

Mališani su se ove godine natjecali u pet kategorija u muškim, ženskim i mješovitim ekipama, a sudjelovala su djeca iz devet dječjih vrtića: “Čarobna šuma” iz Špišić Bukovice, “Potočnica” iz Pitomače, “Zeko” iz Slatine, Dječji vrtić Suhopolje, “Bubamara” iz Gornjeg Bazja, “Cvrčak” iz Virovitice, “Suncokret” iz Slatine, “Jelenko” iz Voćina i “Palčić” iz Orahovice.

Na samom početku, sve prisutne pozdravila je tajnica Sportske zajednice VPŽ i koordinatorica Olimpijskog festivala za Virovitičko-podravsku županiju Dora Međimorec.

– Svim malim natjecateljima danas želim da budu hrabri i odvažni, da ne odustaju i da se sjete da ako nešto ne uspiju iz prve, uvijek mogu pokušati ponovno. Znajte da uvijek možete računati na tjelesnu aktivnost i sport da se osjećate bolje. Želim vam da danas provedete super dan i svima puno, puno sreće– rekla je Međimorec.

Puno sportske sreće u natjecanju vrtićarcima je zaželjela i zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac.

– Sve vas srdačno pozdravljam u ime našeg gradonačelnika Ivice Kirina i svoje osobno ime, te ime Grada Virovitice. Čestitam organizatorima na ovih jubilarnih 20 godina Festivala, kao i odgajateljicama i ravnateljicama koje su uložile puno truda da svi naši mali natjecatelji danas budu ovdje. Nastavite se baviti sportom jer je sport zdravlje– poručila je Honjek-Golinac i zaželjela svima puno zabave.

Ovogodišnji program otvorila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Martina Bunić.

– Zaista je lijepo, i još više pohvalno, vidjeti najviše do sada vrtićaraca na ovom jubilarnom 20. Festivalu. Danas nema kiše, nema vjetra niti lošeg vremena jer se igre održavaju na sigurnom, u dvorani Osnovne škole IBM Virovitica kojoj zahvaljujem na domaćinstvu. Zahvaljujem i svim odgajateljicama, ravnateljicama, roditeljima i organizatorima koji su izdvojili vrijeme i uložili veliki trud da i ove godine imamo ovo sportsko natjecanje. Zabava je danas zajamčena, uživajte u svakom trenutku i neka najbolji pobijedi– zaključila je županijska pročelnica.

Predstavnici su zatim donijeli i zastavu Olimpijskog festivala dječjih vrtića te je natjecanje započelo u atletskim disciplinama: trčanje na 50 metara, skok u dalj, bacanje loptice, štafeta 4 x 25 metara, nogomet i Vrtko. Nakon natjecateljskog dijela, uslijedila je dodjela medalja i pehara, kao i prigodnih poklona za sve natjecatelje.

REZULTATI

Djevojčice: trčanje na 50 metara
1. Marta Drlja – „Bubamara“ Gornje Bazje
2. Tea Mataia – „Zeko“ Slatina
3. Maša Paić – „Čarobna šuma“ Špišić Bukovica

Djevojčice: skok u dalj
1. Mia Marković – „Zeko“ Slatina
2. Ena Brlas – „Cvrčak“ Virovitica
3. Nera Palković – „Cvrčak“ Virovitica

Djevojčice: bacanje loptice
1. Hana Obradović – „Palčić“ Orahovica
2. Paula Lach – „Cvrčak“ Virovitica
3. Iva Valenteković – „Cvrčak“ Virovitica

Djevojčice: štafeta 4 x 25 metara
1. „Bubamara“ Gornje Bazje
2. „Čarobna šuma“ Špišić Bukovica
3. „Cvrčak“ Virovitica

Djevojčice: nogomet
1. „Cvrčak“ Virovitica
2. „Zeko“ Slatina
3. „Palčić“ Orahovica

Dječaci: trčanje na 50 metara
1. Franko Pejić – „Palčić“ Orahovica
2. Arsen Holer – „Cvrčak“ Virovitica
3. Luka Menegati – DV Suhopolje

Dječaci: skok u dalj
1. Janko Kurtanjek – „Cvrčak“ Virovitica
2. Petar Kligl – „Zeko“ Slatina
3. Noa Ribić – „Bubamara“ Gornje Bazje

Dječaci: bacanje loptice
1. Patrik Šipoš – „Zeko“ Slatina
2. Mateo Hudi – „Cvrčak“ Virovitica
3. Ozren Bosanac – DV Suhopolje

Dječaci: štafeta 4 x 25 metara
1. „Zeko“ Slatina
2. „Jelenko“ Voćin
3. „Palčić“ Orahovica

Dječaci: nogomet
1. „Zeko“ Slatina
2. „Cvrčak“ Virovitica
3. DV Suhopolje

Vrtko:
1. „Čarobna šuma“ Špišić Bukovica
2. „Cvrčak“ I Virovitica
3. „Zeko“ I Slatina

Sveukupni poredak:
1. „Cvrčak“ Virovitica
2. „Zeko“ Slatina
3. „Palčić“ Orahovica
4. DV Suhopolje
5. „Čarobna šuma“ Špišić Bukovica
6. „Bubamara“ Gornje Bazje
7. „Potočnica“ Pitomača
8. „Jelenko“ Voćin
9. „Suncokret“ Slatina

(www.icv.hr, vpz.hr, foto: M. Rajnović, A. Zeko)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content