Stanje u prometu: Kroz Pitomaču proletio s čak 169 km/h, najviše napuhao biciklist u Žubrici

Protekli tjedan na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano je devet prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom, priopćila je PU virovitičko-podravska.

U dvije prometne nesreće teško je nastradalo troje mladih, a vozači su bili pod utjecajem alkohola. Više o svemu možete pročitati OVDJE.

Osim toga, policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 306 prekršaja, od kojih 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 122 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 25 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 47 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i drugo.

Najveća brzina kretanja vozila od 169 km/h je za osobni automobil utvrđena u ponedjeljak, 22. travnja u 00:05 sati u Pitomači, na dionici državne ceste u naselju gdje je ograničenje brzine 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,64 g/kg je utvrđena u petak, 26. travnja u 15:40 sati u naselju Žubrica u općini Suhopolje kod 58-godišnjeg vozača bicikla, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content