Dan obitelji u OŠ Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju obilježen prvim nastupom KUD-a Brezići

Ove je godine Dan obitelji u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje obilježen promocijom novoosnovanog Kulturno umjetničkog društva „Brezići“, kojega čine učenici razredne nastave matične škole.

KUD Brezići vode njihovi učitelji: Kamenka Miletić, Daniela Jovanović, Danijela Fadljević i Ivan Krmpotić. Učenici i učitelji neizmjerno su sretni što su uz pomoć financijskih sredstava u sklopu B1 programa Cjelodnevne škole nabavili narodne nošnje te su započeli putovanje hrvatskom kulturnom tradicijom uz atraktivan vizualni identitet.

Cilj KUD-a Brezići njegovanje je dječjeg folklornog izraza i procesa usvajanja tradicijskih sadržaja kojima se potiču dječja mašta i unutarnje doživljavanje. Tek potom skrbi se za točnost izvedbenih obrazaca koje se, prema viđenom, samo može pohvaliti.

Od ožujka su mali folkloraši uživali u procesu stvaranja, a roditelji i ostali članovi obitelji te rodbina na poklon su za Dan obitelji dobili sadržajnu folklornu priredbu čiju su izvrsnost, sadržajnost i zanimljivost pohvalili nazočni. 

(icv.hr, K. Miletić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content