FOTOGALERIJA Sviraj kraj! Virovitički gimnazijalci tradicionalnim plesom quadrilla ispratili svoje srednjoškolske dane

Šetnica ispred Gimnazije Petra Preradovića Virovitica i ove je godine bila pozornica za posljednji ples maturanata. Virovitički gimnazijalci danas (petak) su tradicionalnim plesom quadrillom svečano priveli kraju svoje srednjoškolske dane, a ispratili su ih njihovi prijatelji, profesori, ravnatelj Kristijan Gostimir i ostali djelatnici Gimnazije.

Na oproštaju s virovitičkom Gimnazijom maturante su došli podržati i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa zamjenicom Vlastom Honjek-Golinac, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa zamjenikom Marijem Klementom, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić, pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove Jasna Abramović te direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Tamara Štefanec.

IMG_8358

Na početku programa sve prisutne uvodno je pozdravio ravnatelj Kristijan Gostimir, ističući svoju zahvalnost maturantima na svemu što su učinili protekle četiri godine.

– Prvenstveno vam želim zahvaliti što se upisali Gimnaziju, kao i na svakom vašem uspjehu kojima se mi itekako hvalimo. Mislim da ste spremni za državnu maturu i upise na fakultet, poput vaših prethodnika. Gimnazija će i dalje ostati vaša – tu smo za vas bez obzira koliko godina imali. Jedva vas čekamo – istaknuo je Gostimir, zatraživši veliki pljesak za sve gimnazijalce.

U ime svih maturanata djelatnicima škole zahvalu je uputila učenica 4. b Laura Ribić. Lijepe riječi imali su za profesore koji su ih obrazovali, usmjeravali i odgajali, čistačice koje su im uvijek izlazile u susret, kao i za domara, pedagoginju i psihologinju.

IMG_8367

– Početak je bio težak, pod maskama i zatvoreni u učionicama. Preživjeli smo i online nastavu, ali vratili smo se u našu školu i polako skidali maske. Može se reći da smo se iznova upoznavali – prisjetila se ova srednjoškolka nedavne epidemije te nastavila – Draga generacijo 2020./2024., želim vam svima puno uspjeha u daljnjem životu i da vas kroz njega vodi ljubav. Ne odustajte od svojih snova jer su oni pokretač svega – govori učenica Laura.

Starije generacije došle su ispratiti i mlađi gimnazijalci. Poželjevši im sreću na državnoj maturi, učenica 3. b Tasha Filipović iskazala je podršku maturantima na njihovom budućem putu. Osim tradicionalnog plesa quadrille, 82 maturanta Gimnazije Petra Preradovića otplesalo je i kaubojski ples. Veliki oproštaj od srednjoškolskih dana očekuje ih i od 18 sati, kada će nastupiti DJ KolakM, a osim glazbenog programa Informativni centar Virovitica i Bistro Tricolore dodijelit će i prigodne nagrade maturantima s najmaštovitijim sloganom na majici.

(www.icv.hr, dj, foto: T. Szabo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content