Trećeligaši Pitomača i Virovitica te vodeći premijerligaši, Bratstvo i čačinačka Mladost, izborili polufinale Županijskog nogometnog kupa

Na Praznik rada odigrane su utakmice četvrtfinala Županijskog nogometnog kupa u konkurenciji seniora.

Najuvjerljivija je bila momčad Pitomače koja je na Gmanju svladala nekompletni Dinamo iz Četekovca 17:0. Gosti su doputovali s deset igrača, a od 26. minute na terenu ih je bilo devet jer je zbog ozljede igru morao napustiti Ivan Troha. Pet zgoditaka postigao je Akinkunmi Mayowa Olorunfemi, po tri gola postigli su Marko Matančić i Fran Kožarić, dvostruki strijelac bio je Pavao – Jan Begović, dok su po jedno gostujuću mrežu pogodili Boško Kosanović, Karlo Jakupec, Mate Tominac i Leon Šantek.

Virovitica je gostovala u Lukaču. U 15. minuti mladi domaći napadač Luka Skupnjak, koji je nogometnu školu prošao u Virovitici, probio se do gostujućih vrata, ali je njegov šut bio blokiran. U protunapadu, kojeg je poveo Dylan Lorris Junior Abe, Davor Sinjaković doveo je “narančasto-crne” u prednost. U 39. minuti Sinjaković je i drugi put savladao svog dojučerašnjeg suigrača Krešimira Tomljanovića. U drugom dijelu Sinjaković postiže još tri zgoditka, u 51., 57. i 76. minuti, čime je prekinuo svoj dugi post kao strijelac. Do kraju su nogometaši Virovitice postigli još tri zgoditka. Strijelci su bili Mateo Novaković u 78., Vedran Salaj – Obrovac u 80. i Karlo Majtanić u 85. minuti za konačnih 8:0.

Sloga iz Zdenaca povela je na gostovanju kod Mladosti u Čačincima u prvoj minuti kada je domaći igrač Stipe Čavić nehotično pogodio mrežu svog vratara Dominika Nikšića, no uslijedila je kanonada domaćih napadača. Postigli su osam zgoditaka. Strijelci su bili Dražen Duspara u 23. i 72., Florijan Rupčić u 36. i 57., Marin Zuanović u 38. i 60., Marin Čavić u 27. te Ivan Jurić u 79. minuti. Za goste je, pet minuta prije kraja utakmice, pogodio Mario Duspara za konačnih 8:2.

Najviše neizvjesnosti bilo je na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju gdje je vodeći županijski premijerligaš Bratstvo ugostio četvrtoligašku momčad Slatine. Domaća momčad bila je bolja, ali su i gosti imali svojih prigoda. Susret je odlučio Dario Godeč kada je u 76. minuti neometen bočni ubačaj sproveo u mrežu. Tri minute kasnije teren je morao napustiti domaći igrač Marko Puškarić zbog drugog žutog kartona. Niti s igračem više gosti iz Slatine nisu uspjeli promijeniti rezultat.

Rezultati:
Pitomača – Dinamo Četekovac 17:0
Lukač 05 – Virovitica 0:8
Mladost Čačinci – Sloga Zdenci 8:2
Bratstvo Gornje Bazje – Slatina 1:0

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content