U Gradskom muzeju Virovitica zanimljivim programom obilježen Međunarodni dan muzeja

U petak, 17. svibnja u Gradskom muzeju Virovitica prigodnim i zanimljivim programom obilježen je Međunarodni dan muzeja.

Tako su uz besplatan ulaz za sve posjetitelje, mali istraživači igrali igru “Ulovi me…”, gdje su kroz veselu tražilicu oblika istraživali skrivene kutke muzeja, rješavali zagonetke i učili na zabavan način.

Odrasli posjetitelji imali su priliku otključati tajne skrivene iza zatvorenih vrata, pridruživši se stručnom vodstvu, kustosu dokumentaristu Andreju i knjižničarki Dajani. Tako su mogli vidjeti od fascinantnih arhiva do knjižničkih skrovišta te otkrili što sve muzej čuva izvan uobičajenih izložbenih površina kroz skrivene prostore muzeja koje inače nisu dostupne javnosti te saznali fascinantne priče koje skrivaju zidovi Muzeja.

A također, posjetitelji su mogli pogledati i izložbu Stipe Sikirice „Blizina čovjeka i zavičaja“ uz stručno vodstvo ravnateljice Muzeja Mihaele Kulej koja je prisutne provela kroz izložbu koja istražuje duboku povezanost umjetnika sa svojim zavičajem i ljudima koji su oblikovali njegov umjetnički izraz.

Isto tako, prošetati se je moglo i aplikaciju i interaktivnu igru “Neispričana priča o drvu” te otkriti Muzej na moderan način. 

(www.icv.hr, foto: Muzej grada Virovitice)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content