Uskoro počinje Ljeto u virovitičkoj Knjižnici: Radionice i zabava uz priče o prapovijesti, grčke hramove, filmove i detektivske tajne

Škola je gotova, a virovitička Gradska knjižnica i čitaonica u Virovitici na poseban način otvara vrata svima koji svoje slobodno vrijeme žele provesti u društvu dobrih autora, videoigara, filmova, glazbe ili samo odmora u ugodnoj atmosferi u centru grada.

Za one nešto mlađe korisnike, djecu predškolske dobi i učenike nižih razreda osnovnih škola, pripremili su tradicionalno Ljeto u knjižnici, koje će trajati cijeli srpanj i koje ima potporu Ministarstva kulture i medija. 

Svakog radnog dana u tjednu, od ponedjeljka do petka, od 13 do 14 sati, djeca će imati na raspolaganju besplatne radionice, pričaonice i kvalitetan sadržaj podijeljen po cjelinama.

Ivana Molnar, voditeljica Igraonice Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici, a koja će zajedno s višom knjižničarkom Mirjanom Kotromanović uljepšati djeci ljetne praznike, kaže kako su ove godine pripremili četiri ispunjena i zabavna tjedna koja se ne smiju propustiti.

-Svakog tjedna imamo novu temu, a krenut ćemo s Djecom u svijetu prapovijesti. Polaznici će dobiti informacije o tome kako se prije živjelo, kako su i čime ljudi izrađivali crteže, što nam znače arheološka iskapanja, bit će riječi o oružju i oruđu u povijesnom smislu, a posjetit ćemo i Gradski muzej Virovitica, gdje ćemo zaokružiti prvi tjedan i prvu temu – ističe I. Molnar.

Drugi tjedan u srpnju djecu okuplja oko starih civilizacija. Molnar kaže kako će ne samo razgovarati i proučavati enciklopedijska izdanja i drevni Egipat, Babilon, Grčku i Rim, već će se kroz niz kreativnih radionica djeca okušati u izradi piramida i grčkih hramova, kako bi informacijama dali i vizualni oblik te se što bolje približili i doživjeli materiju.

djeca u knjiznici
Ilustracija, izvor: GKiČ Virovitica, arhiv

Sredina srpnja donosi novu zanimljivu temu, a riječ je o Djeci u svijetu filma i fotografije. Radionice i pričaonice namijenjene su otkrivanju vlastitih potencijala – djeca će učiti o ovim medijima i umjetnosti, a potom i snimati vlastiti film, gledati filmove, učiti kako napraviti dobru fotografiju i kreativno je obraditi…

Posljednji tjedan Ljeta u Knjižnici namijenjen je otkrivanju tragova i detektivskim pričama. „Djeca u svijetu detektiva i istražitelja“ tema je koja će polaznike naučiti kako ‘loviti’ tragove, kako se analiziraju otisci prstiju, dešifriraju kodovi i brojne druge zanimljivosti.

-Nadamo se da će djeci kod nas i ove godine biti zanimljivo, pripremili smo  druženje prepuno zabave, edukaciju i informacije kroz zabavan način te pozivamo sve one koji imaju vremena i žele nešto novo naučiti, opustiti se, družiti i kvalitetno provesti svoje vrijeme pod praznicima da to vrijeme provedu kod nas – zaključuje I. Molnar.

Prva radionica počinje u ponedjeljak, 1. srpnja, u 13 sati, program je besplatan i za njega se nije potrebno ranije prijaviti, poručuju u Knjižnici. 

Ujedno, ističu kako pokraj vođenih programa pozivaju djecu i mlade da cijelog ljeta koriste i druge usluge Knjižnice koje su im na raspolaganju: Igraonicu, igroteku, Dječji odjel, Centar računalnih i društvenih igara, zbirku za mlade te čitaonicu. 

Dodaju i kako najmlađe očekuju svakodnevni LEGO i STEM programi te društvene igre za djecu od četiri do 10 godina i to ponedjeljkom i utorkom od 15 sati te srijedom, četvrtkom i petkom od 10 sati.

448374352 1011548540628464 5492579808961279314 n

(www.icv.hr, mlo, foto: Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica) 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content