Palčići uživali u plesnoj radionici iz Ruksaka punog kulture

Ministarstvo kulture republike Hrvatske 2013. Godine pokrenuo je pilot program ”Ruksak pun kulture”. Riječ o projektu koji povezuje djecu iz cijele Hrvatsku kroz kulturne aktivnosti. U orahovačkom dječjem vrtiću ”Palčić” odrađena je jedna od aktivnosti ovoga projekta, a bila je to plesna radionica koje je odrađena u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića Osijek:

– Ovo je zapravo pilot projekt koji provodimo od 2013. godine , a čija je svrha poticanje djece i mladih na razumijevanje i usvajanje umjetnosti i kulture u dislociranim i prometno slabije povezanim područjima Republike Hrvatske. Program se temelji na pripremi i provedbi različitih kulturnih i umjetničkih programa prilagođenih djeci i mladima u vrtićima, osnovnim i srednjim školama. Ove godine u ”Ruksaku” imamo 40 programa od toga 4 ovakve plesne i ponovno ćemo proći preko stotinu škola te zabaviti i educirati tisuće djece. Ovdje u Orahovici smo evo priredili plesnu igraonicu u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića iz Osijeka i moram reći da smo jako zadovoljni tom suradnjom jer ekipa iz kazališta radi odličan posao i djeca su oduševljena. – rekao je Dino Beritić iz Ministarstva Kulture RH.

Voditeljica plesne igraonice bila je glumica osječkog dječjeg kazališta Aleksandra Colnarić, a o suradnji kazališta i Ministarstva voditeljica propagande kazališta Tatjana Grganović je rekla:
– Naše kazalište je u projektu Ruksak pun kulture od samog njegovog početka. Osim plesnih radionica išli smo u škole s našim predstavama za djecu, ali s onima u manjim obimima jer je pravilo Ruksaka punog kulture da se rade predstave u malim školama, odnosno u malim prostorima. Igraonicu ovdje u Orahovici odradila je naša glumica Aleksandra Colnarić koja osim što je glumica, u našem kazalištu vodi plesnu igraonicu početnicu gdje je riječ o igraonicu u kojoj su uglavnom curice od 4 do 6 godina koje kroz cijelu godinu uče plesati imaju svoju godišnju produkciju. Ovo je prilika da i dječica u Orahovici osjete ovakav vid rada s njima i radujemo se što smo ovdje, djeca lijepo reagiraju jer ples je zapravo jedan univerzalni jezik i vjerujem da će kako njima tako i tetama nešto ostati da i na dalje mogu ovakvo nešto raditi s njima. – zaključila je Grganović.

Ravnateljica Palčića Borislava Kordoš izuzetno je zadovoljna ovim projektom:
– Bilo je uistinu prelijepo vidjeti djecu nasmijanu i razigranu kako uživaju u plesu. Mi smo se još prošle godine prijavili na ovaj projekt i evo ove godine ušli među 14 vrtića iz cijele Hrvatske. Hvala Ministarstvu i osječkom dječjem kazalištu jer uz dječje oduševljenje, ovo ji nama jedna dodana edukacija. – rekla je Kordoš.

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)

Invalid Displayed Gallery

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content