BK BOR VIROVITICA Bajser zlatni, Pintera srebrni na XCO City Race Tvrđava u Slavonskom Brodu

Proteklog vikenda, u organizaciji BK Festung, održana je prva utrka sezone 2019. GIANT Slavonske brdsko biciklističke lige. Vozila se jedinstvena utrka oko Tvrđave Brod (XCO City Race Tvrđava) u Slavonskom Brodu.

Startalo se u sredini Tvrđave, vozilo oko nje, njenim okolnim bentovima te unutarnjim katakombama sa dodatkom zvukova muzike. Ovog puta je u igri bilo tri vrste glazbe, techno, hard rock i klasična, koje su pomagale odrediti koliko još staze natjecatelji imaju za odvoziti. Dužina jednog kruga bila je 4050 metara, uz visinsku razliku od 40 metara po krugu.

tvrđava2019veterana Custom
foto: bk-bor.hr

Staza nije teška, međutim stalne izmjene, strmi spustovi i travnata podloga poprilično izmore te zahtijevaju veliku koncentraciju.

Na utrci je nastupilo 85 natjecatelja, od čega šest članova Biciklističkog kluba BOR Virovitica, koji su “pokupili” dvije medalje.

tvrđava2019sport Custom
foto: bk-bor.hr

Bajser je ponovio prošlogodišnji rezultat te se okitio zlatnom medaljom. Pintera je završio drugi i okitio se srebrom, dok je Prpić završio na četvrtom mjestu i okitio se “drvenom” medaljom. Kolesarić je utrku završio na jedanaestom mjestu, a Vrbanić kao posljednji. Prvi put na XC utrci sudjelovao je i Kereta, koji nažalost nije završio zbog probušene gume.

Sljedeća utrka na rasporedu je 14. travnja u Pakracu.

(www.icv.hr, bk-bor.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content