Glasnici istine trče ultramaraton od Kladara do Stare Jošave u duljini od 86 kilometara

U prigodi Dana Virovitičko-podravske županije, maratonci Udruge Glasnici istine, a pod pokroviteljstvom Županije i župana Igora Androvića, trče 4. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava, u duljini od 86 kilometara.

Start ultramaratona bio je na zapadu županije, u Kladarama, dok će cilj biti na istoku u Staroj Jošavi. Uoči starta, sve sudionike su pozdravili načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić i Pavo Tutenov, predsjednik udruge Glasnici istine Virovitičko-podravske županije.

– Ovo je četvrto izdanje ultramaratona koji smo posvetili svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima s područja Virovitičko-podravske županije. Štafetno će ga trčati 16 maratonaca. Ovdje su s nama i prijatelji iz udruge „Heroji ne umiru“ iz Kutine, kao i trkači iz Hrvatskog dragovoljca iz Osijeka. Ultramaraton nije natjecateljskog karaktera, trkači se mijenjaju svakih 10 kilometara. Na ovaj način, mi trčanjem, širimo istinu o Domovinskom ratu – zaključio je Pavo Tutenov predsjednik Udruge Glasnici istine Virovitičko-podravske županije.

Među 16 trkača, su i i tri djevojke, a jedna od njih je Dora Franjić iz Pitomače.
– Ovo je moj prvi ultramaraton. Ja trčim do Virovitice, a kroz svoje mjesto Pitomaču, nosit ću zastavu Glasnika istine. Imam 20 godina i čast mi je trčati ovaj ultramaraton – istaknula je Dora Franjić.

Na ovaj način maratonci Glasnika istine spajaju istok i zapad Virovitičko-podravske županije, čuvajući sjećanja da se ne zaboravi istina o Domovinskom ratu i svim žrtvama koje su pale za slobodnu Hrvatsku. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”425041″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content