8. ČAČINAČKA PALAČINKIJADA: Mladi slastičari pokazali kako se rade najbolje palačinke

U organizaciji Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Čačinci u okviru proslave Dana općine održana je tradicionalna, 8. čačinačka Palačinkijada, na kojoj se učenici natječu u pripremi i pečenju ove slastice.

– Želimo potaknuti kreativnost, ali i zajedništvo među učenicima. Iako službeno proglasimo pobjednika, na ovoj manifestaciji su svi pobjednici. Ove godine prvi put su nam se pridružili kolege iz OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica pa smo ukupno imali 16 ekipa – rekla je Kristina Krmpotić, ravnateljica škole domaćina, te zahvalila svim učenicima i učiteljima, načelniku i Turističkoj zajednici na potporu. Načelnik M. Mališ, koji je otvorio manifestaciju, rekao je kako je ovo prelijep poklon Općini za rođendan. Osnovce je posebno obradovala nagrađivana i poznata slastičarka Sandra Jadek, članica Udruge kuhara grada Orahovice, koja je za osnovce iz Nove Bukovice održala malu radionicu pripreme slastica i s njima podijelila dio svog bogatog profesionalnog iskustva. Izrazila je i zadovoljstvo pozivom.

– Bili su jako zainteresirani i puni pitanja. Nadam se da će se netko od njih jednog dana opredijeliti za bavljenje ovim prelijepim poslom. Što se tiče Palačinkijade, oduševljena sam brojem ekipa i ugodno iznenađena kušanim palačinkama. Osnovci iz obje škole pokazali su se kao pravi mali majstori u pripremanju palačinki – rekla je S. Jadek. Natjecanje je organizirano u ekipama od po četiri učenika, uz mentora kojeg su sami birali.

DOBRA SURADNJA

Stručno povjerenstvo za ocjenjivanje činili su slastičarka Sandra Jadek, Ana Herceg iz Turističke zajednice Turističkog ureda Čačinci, ravnateljica iz Nove Bukovice Lareta Žubrinić, učitelj Velimir Tresk, predstavnica roditelja Žana Samardžić, kuharica škole Ružica Farkaš i učenica 8. razreda Jelena Žic. Povjerenstvo je kušalo svih 16 uzoraka i potom odabralo tri najbolje palačinke. Ekipa Prijateljice, inače najmlađa ekipa koju čine učenice 3. razreda s mentoricom, učiteljicom Tamarom Ivić, proglašena je pobjednikom. Drugo mjesto osvojila je ekipa Kuhače koju su činili učenici Vijeća učenika Nova Bukovica, a treće mjesto pripalo je Cvjetićima, ekipi učenika 5. razreda.

U sklopu 8. Palačinkijade održano je atraktivno i zanimljivo natjecanje u brzom jedenju palačinki u dvije kategorije. U kategoriji predmetne nastave pobijedio je Patrik Jurenec, a u razrednoj nastavi slavio je Mislav Peček.

– Prije natjecanja održano je zajedničko Vijeće učenika dviju škola, što već duže vremena prakticiramo. Ovoga puta glavna tema okruglog stola Vijeća bila je ”Slobodno vrijeme učenika”. Upravo ta suradnja Vijeća učenika donijela je i ovo gostovanje učenika iz Nove Bukovice na našoj palačinkijadi – o uspješnoj i dragoj suradnji dviju škola kaže pedagoginja čačinačke osnovne škole Svjetlana Carić. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”451512″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content