DANI OPĆINE SUHOPOLJE Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Plan razvoja je nastaviti aktivno raditi na poboljšanju kvalitete života svih mještana općine

U povodu Dana općine Suhopolje, nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima kraj spomen-obilježja ispred zgrade Općine, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je u uvodu mnogobrojne goste pozdravila predsjednica Općinskog vijeća Zorica Hegedušić.

cip vijeće 18 Medium Custom

Nakon nje, načelnik Siniša Horvat podnio je izvješće o radu u proteklom razdoblju.

– Na području općine Suhopolje u proteklih 12 mjeseci novoizgrađeni su društveni domovi u naseljima Pepelane, Žubrica i Pčelić financirani većinom vlastitim sredstvima. Ukupna vrijednost društvenih domova u Žubrici i Pčeliću je oko 1.500.000 kuna, dok je za dom u Pepelanama Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije izdvojilo 206.000 kuna. Slobodno govoreći, završen je i dosad jedan od najvećih projekata, kapitalna investicija, ne samo u općini Suhopolje, nego i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a to je izgradnja sustava odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Suhopolju. Sveukupna vrijednost navedenih investicija je preko 60 milijuna kuna – između ostaloga, govoreći samo o nekim od projekata, kazao je načelnik Horvat dodajući kako Općina Suhopolje nastoji racionalno raspolagati svojim proračunskim sredstvima s ciljem poboljšavanja svih životnih uvjeta.

cip vijeće 20 Medium Custom

Prema riječima načelnika Horvata, plan razvoja je nastaviti aktivno raditi na poboljšanju kvalitete života mještana općine Suhopolje kroz iskorištavanje svih dostupnih nacionalnih i bespovratnih potpora sredstava Europske unije kao i racionalno korištenje proračunskih sredstava.

cip vijeće 22 Medium Custom

Čestitku za Dan općine domaćinima su uputili virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i Virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

-Moram pohvaliti izuzetno dobru suradnju županije s općinom Suhopolje, u koju smo u proteklom razdoblju iz EU fondova privukli znatna sredstva, pogotovo za obnovu Dvorca Janković i revitalizaciju parka. Županija će vam, kao i ja osobno biti uvijek na usluzi – uz čestitku je između ostaloga kazao župan Igor Andrović.

cip vijeće 23 Medium Custom

U čestitke domaćinima uključio se i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, saborski zastupnik Josip Đakić.

-Sloga i zajedništvo je ono što krasi vašu Općinu, a iza toga stoje i rezultati. Nama je svima cilj razvitak ruralnih krajeva za što je Vlada RH pripremila niz mjera i za njihovu realizaciju osigurala ogromna sredstva. Kao saborski zastupnik, kao i do sada uvijek ću vam biti na usluzi – između ostaloga upućujući čestitku domaćinima kazao Josip Đakić.

cip vijeće 25 Medium Custom

Sjednici su u nazočnosti općinskih vijećnika, predstavnike društvenog i političkog života te mnogobrojnih udruga, koje djeluju na području općine Suhopolje prisustvovali i predstavnici i načelnici susjednih općina i gradova s područja Virovitičko-podravske županije, zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, zamjenica virovitčkog gradonačelnika Vlasta Honjek Golinac te predsjednica Gradskog vijeća grada Virovitice Lahorka Weiss.

(www.icv.hr, zc)

[g-gallery gid=”472523″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content