PONOSNI NA POMLADAK Održana godišnja skupština DVD-a Stari Gradac

U subotu, 23. veljače redovnu izvještajnu godišnju skupštinu održalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Stari Gradac.

Sjednicu je otvorio predsjednik društva Josip Oberan. Na početku skupštine prve je pozdravio najmlađe, prisutnu djecu i mladež, na koje su posebno ponosni. Potom je pozdravio pristigle goste iz Rakitja, Starogradačkog Marofa, Velike Črešnjevice, Turnašice, Gradeca Pokupskog, izaslanika župana Bojana Mijoka, zamjenika načelnika općine Pitomača Marina Aragovića, župnika Borisa Divkovića i sve prisutne.

U izvješću o radu za 2018. godinu je rekao da su uspjeli riješiti plan rada u cijelosti, uz pomoć Općine Pitomača, obrtnika Petra Posavca i svojeg članstva. Pohvalio se donacijom prijateljskog DVD Gradeca kod Karlovca od kojeg su dobili rabljeni vatrogasni kamion.

Zapovjednik Mario Vrbaslija podnio je izvješće zapovjedništva za proteklu godinu. Iznio je da broje 40 aktivnih članova, 20 pomažućih, 45 članova vatrogasnog podmlatka i mladeži.

Učestvovali su na natjecanju na 8. Zimskom KUP-u u Pitomači, 4. KUP-u Mirka Gašparuša – Miče u Ščepanju, 8. KUP za Štefinu u Turnašici i KUP Gračana u Starom Gracu. Na općinskom, natjecanju u Dinjevcu nastupili su sa 6 ekipa, a na županijskom natjecanju u Turnašici za odrasle sudjelovali su sa jednom ekipom. Na županijskom natjecanju djece i mladeži, kojem su bili domaćini u Starom Gracu, učestvovali su s dvije ekipe, djevojčice i dječaci.

Sami su izradili sprave za natjecateljske vježbe mladeži i u okviru financijskih mogućnosti kompletirali vatrogasnu opremu. Prošle godine odradili su tri intervencije i bili prisutni na svim organiziranim aktivnostima u svojem selu i na području općine Pitomača.

Za novog zapovjednika imenovan je Darko Penzer, za zamjenika Mladen Čikvar. Na skupštini su podijeljena i uvjerenja o osposobljenosti.

Skupštinu je ispred VZŽ, VZO Pitomača i DVD-a Otrovanec pozdravio tajnik David Tržić. Pohvalio je rad DVD-a Stari Gradac, s posebnim naglaskom na brojnost aktivnih mladih, djece i mladeži. Čestitao je nagrađenima i informirao o novostima u vatrogastvu na razini Hrvatske. Čestitkama se pridružio predstavnik DVD Gradec Pokupski i izaslanik župana Bojan Mijok.

(www.icv.hr, bm)

[g-gallery gid=”511249″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content