MEĐU RIJETKIMA Mlada Orahovčanka Iva Lukić postala asistentica na Sveučilištu u Mariboru

Orahovčanka, mag. ing. Iva Lukić ovog tjedna izabrana je za asistenticu na Fakultetu za građevinarstvo, prometno inženjerstvo i arhitekturu Univerze u Mariboru u Sloveniji. Mlada Orahovčanka jedna je od rijetkih stranih državljanki koje su izabrane na mjesto asistenta. Preddiplomski i diplomski sveučilišni studij građevinarstva završila je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku.

O ovom novom vrijednom priznanju očitovao se Vojo Lukić, počasni građanin grada Orahovice i Ivin stric, ujedno laureat slovenske Akademije znanosti i umjetnosti.

– Moja nećakinja, mag. ing. Iva Lukić je jedna od rijetkih stranih državljana koji su izabrani za asistenta. Očito su njezini profesori na sveučilištu u Mariboru u njoj prepoznali određeni znanstveni i stručni potencijal. I sam sam, kao poznata osoba ovdje, od njezinih profesora slušao samo riječi hvale o njezinoj ličnosti – rekao je ponosan Vojo Lukić.

Iva trenutno svoja istraživanja provodi kao dobitnica stipendije austrijske države na Tehničkoj Univerzi u Grazu. – U njenoj struci, to je hram svjetske znanosti. Ujedno, za nju je to također veliki uspjeh jer ovdje na dodatno obrazovanje dolaze mladi doktoranti iz cijelog svijeta. Iva je odlična studentica i ne plaća školarinu na doktorskom studiju Univerze u Mariboru. Školarina je inače jako skupa, pa joj je tako njen odličan uspjeh zaista velika pomoć – rekao je Vojo Lukić i dodao da se kao laureat Slovenske akademije znanosti i umjetnosti uvijek veseli uspjesima mladih ljudi u znanosti.

(www.icv.hr, vg)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content