Mirjana Ivanešić i dalje na čelu Udruge umirovljenika Špišić Bukovica

Udruga umirovljenika Špišić Bukovica u subotu, 30. ožujka, održala je redovnu godišnju Skupštinu koja je ujedno bila i izborna. Za predsjednicu Udruge koja broji 76 članova, ponovno je izabrana Mirjana Ivanešić, za dopredsjednika Lazar Čupić, blagajnicu Nada Bačar i tajnicu Ana Pernar. Prema Izvješću predsjednice za 2018. godinu, članovi Udruge se svake nedjelje sastaju kako bi ispunili svoje vrijeme te se redovno odazivaju na druženja drugih Udruga umirovljenika s područja županije.

Također, prošle godine Udruga je sudjelovala na izložbi rukotvorina u Virovitici i Suhopolju gdje su osvojili medalju, posjetili su svetište Aljmaš, kao i spomen obilježja Ovčara i Vukovar. Već tradicionalno posjećuju starije i bolesne članove tijekom cijele godine, osobito za Božić i Uskrs darivajući ih prigodnim poklonima, a za te blagdane doniraju prilog crkvi.
Sudjeluju na obilježavanju proslave blagdana sv. Ivan Krstitelja i dana Općine, kao i na božićnom sajmu gdje vrijedne umirovljenice peku lepinje, a tradicionalno organiziraju i druženja povodom Vincekova, fašnika i Martinja.

IMG 20190330 180437 1

– Zahvaljujem na prošlogodišnjem radu svim članovima koji su doprinijeli našoj udruzi, kao i Općini na uređenju naše prostorije i cjelokupnoj suradnji – rekla je predsjednica M. Ivanešić te iznijela i plan rada za ovu godinu u kojemu je kao novost istaknula organiziranje zdravstvenih usluga za članove Udruge.

Skupštini je nazočio i općinski načelnik Hrvoje Miler, kao i predsjednici Udruga umirovljenika s područja županije i Udruga s područja općine te brojni drugi gosti. Nakon Skupštine, kako to inače biva od umirovljenika, nastavilo se živo i veselo te uz pjesmu i ples. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

[g-gallery gid=”517763″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content