FOTO Svečanom svetom misom proslavljen Uskrs u slatinskoj crkvi sv. Josipa

Svečano je jučer, za Uskrs, bilo na središnjem misnom slavlju u slatinskoj crkvi sv. Josipa gdje se okupio velik broj vjernika. Svetu misu predvodio je župnik Župe sv. Josipa i dekan Slatinskog dekanata vlč. Dragan Hrgić, koji je u svojoj propovijedi podsjetio što zapravo Uskrs za vjernike treba biti.

– Uskrs je blagdan koji nas poziva na život, i to ne bilo kakav, već život s Isusom. Isus je jedini pravi smisao našeg života. Zato se sve naše mora podrediti njegovoj riječi, kako bi bili ne samo fizički već i duhovno na životu. Zato je Isus pošao kroz svoju presvetu muku na križu, da nam omogući život s Ocem i to za vječnost. Zato radosno svake godine slavimo uskrslog Isusa koji je živ, i želi biti dionik našeg svakodnevnog života – jedna je od poruka koja se mogla čuti na misnom slavlju.

IMG 0608 Custom

Župnik Hrgić čestitao je Uskrs svim župljanima Župe sv. Josipa, vjernicima iz drugih župa, svima onima koji su morali napustiti domovinu u potrazi za boljim životom te poručio da svjetlo Uskrsa ponesu u svoj dom i čestitaju najveći kršćanski blagdan svojim najmilijima, nemoćnima i bolesnima.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”522720″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content