TRAŽENE KROJAČICE Hoće li slatinske maturantice uskoro raditi s poznatim Ivicom Skokom?

Šivati odjeću za modne piste prilika je za budućnost koja se nudi slatinskim učenicama, polaznicama smjera krojačice u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slatini. Riječ je o trenutno jedinoj srednjoj školi na području Virovitičko-podravske županije koja školuje učenike za zanimanje krojač.

Za sve one koji razmišljaju o budućnosti uz iglu, škare, konac i perlice, imaju dobre vijesti. Na Sajmu strukovnih zanimanja danas (petak) u Virovitici ravnatelj Mladen Graovac rekao je medijima kako za krojačicama, kojih je 15 u tri razreda, postoji velik interes. Jedan od zainteresiranih je i poznati modni dizajner Ivica Skoko.

-Zvali su nas iz ureda Ivice Skoke, da su zainteresirani našim učenicama ponuditi posao odmah nakon srednje škole. Uz besplatan stan u Zagrebu, nude im mogućnost prekvalifikacije za modnog dizajnera. Maturantice su upoznate s uvjetima, a sad je na njima i njihovim roditeljima da odluče – kaže ravnatelj škole koji kaže kako je ponosan što oko 90 posto učenika prima neku vrstu stipendije, budući da škola ima mnogo programa upravo za deficitarna zanimanja.

Uz Ministarstvo gospodarstva, školi pomažu Virovitičko-podravska županija te Grad Slatina. Krojačice, koje su također na popisu deficitarnih zanimanja, primaju oko 9.000 kuna stipendije godišnje od Ministarstva, kaže ravnatelj. Učenice su jako zainteresirane, ističe, a za svoju ideju – ženski kostim s vezom, koji su izradile u izvannastavnim aktivnostima, dobile su nedavno sve pohvale na Smotri učeničkih zadruga, što im je vjetar u leđa i potvrda da su dobro odabrale svoj poziv. Tko će se odazvati na priliku da radi za poznatog modnog dizajnera, trebalo bi se znati uskoro.

(www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content