Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije predstavila se na sajmu “Destinations – The Holiday & Travel Show” u Londonu

Turističke zajednice županija Osječko – baranjske, Požeško – slavonske, Virovitičko – podravske, Vukovarsko – srijemske, Varaždinske i Zagrebačke realizirale su treći zajednički nastup na turističkom sajmu ‘Destinations – The Holiday & Travel Show, koji se od 1. – 4. veljače održao u Londonu. I ovogodišnji nastup održao se uz potporu Hrvatske turističke zajednice, a turistički sadržaji i atrakcije zajednički su predstavljeni na štandu pod nazivom ‘Kontinentalna Hrvatska’. Kontinentalnu Hrvatsku predstavile su direktorica TZ Požeško – slavonske županije, Maja Jakobović Vukušić, direktorica TZ Zagrebačke županije, Ružica Rašperić, pomoćnik direktorice TZ Virovitičko – podravske županije, Josip Mikolčić i direktorica TZ Vukovarsko – srijemske županije, Rujana Bušić Srpak.

Kulturna baština, parkovi prirode i očuvana prirodna baština, jedinstvena gastronomija i vina, cikloturizam i brojna događanja osnovna su turističke ponude predstavljene tržištu Velike Britanije. Posjetitelji koji su uglavnom srednje životne dobi, putuju izvan glavne turističke sezone, najčešće individualno, samostalno kreirajući sadržaje i destinacije koje žele posjetiti.

Posjetitelji se osim za sadržaje i atrakcije koje se nude, zanimaju za mogućnosti javnog prijevoza, kvalitete smještaja, cijene, najbolje vrijeme za posjet kao i općenito vremenske uvjete te sigurnost. Veliki je broj posjetitelja koji već poznaju Hrvatsku i koji uživaju istražujući sve njezine ljepote. Hrvatska je prepoznat turistički brend na tržištu Velike Britanije, a kontinentalna Hrvatska kao dio tog atraktivnog brenda ‘najljepše zemlje na svijetu’ kako su je mnogi tijekom sajma nazvali, mora zauzeti svoje zasluženo mjesto i pokazati ljepote Hrvatske u njezinoj predivnoj različitosti. Ovogodišnjih 650 izlagača posjetilo je preko 45.000 posjetitelja. (www.vpz.hr, jm)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content