BACIO OTROV U DVORIŠTE U Lukaču otrovana dvogodišnja Bella, policija traži počinitelja

Danas (ponedjeljak) u Lukaču u dvorištu obiteljske kuće otrovana je dvogodišnja Bella. Njeno beživotno tijelo vlasnici su jutros pronašli pored hrpica ljubičastog otrova pomiješanog s hranom. Kako nam vlasnici kažu, otrov je bačen preko ograde, u noći s nedjelje na ponedjeljak, a sumnje u počinitelja naravno postoje. – Imamo dva tornjaka koji očito nekome smetaju, Bella je pojela otrov i uginula, a Ben je srećom nepovjerljiv i nije dirao otrov – priča nam potresena vlasnica Maja D.

Kako kaže, psi nisu bili agresivni, boravili su u dvorištu, nisu bježali niti izlazili na ulicu pa razlog ovakvog gnjusnog čina može jedino biti njihov lavež koji je “nekome” smetao. Vlasnici su slučaj prijavili policiji.

Nažalost, ovakvi slučajevi prečesto ostaju neprijavljeni policiji pa počinitelji ne snose nikakve sankcije,
a praksa ovakvog “rješavanja problema” ostaje prihvatljiva opcija. SVE slučajeve trovanja, teškog zlostavljanja i ubojstva životinja trebate prijaviti policiji jer se radi o kaznenom djelu.

Trovanje životinja zabranjeno je Zakonom o zaštiti životinja, a propisana kazna za fizičke osobe je od 10 do 15 tisuća kuna, a kažnjivo je i Kaznenim zakonom, i to kaznom do jedne godine zatvora. Savjet kako postupiti u ovakvim situacijama možete pronaći na internetskim stranicama Prijatelja životinja.
(www.icv.hr, ml; foto:obiteljski arhiv)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content