OČEVID POTVRDIO Neodgovorna vožnja uzrok teške nesreće u Starom Gracu

Nepažnja je uzrok teške prometne nesreće koja se u subotu u posljepodnevnim satima dogodila u naselju Stari Gradac. Policija je nakon obavljenog očevida izdala priopćenje u kojemu stoji kako se prometna nesreća dogodila kada je 63-godišnjak upravljajući osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Vladimira Nazora, započeo pretjecati nepoznato vozilo ispred sebe u trenutku kada traka namijenjena za pretjecanje nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti i tako ugrožavao sigurnost prometa.

U tom trenutku iz suprotnog smjera nailazilo je vozilo slatinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 59–godišnjak pri čemu je na zapadnoj prometnoj traci došlo do udara prednjeg dijela vozila zagrebačkih u prednji dio vozila slatinskih registarskih oznaka, nakon čega je vozilo zagrebačkih registarskih oznaka, odbačeno u putni jarak, dok je vozilo slatinskih registarskih oznaka ostalo na prometnoj traci.

Obzirom da su sudionici prometne nesreće iz vozila slatinske registarske oznake, zbog deformacije vozila, ostali u unutrašnjosti vozila, lokalni mještani su ubrzo došli do unesrećenih sudionika radi pružanja pomoći, među kojima je bio i načelnik PU Siniša Knežević, koji je aktivno sudjelovao u otvaranju zaglavljenih vrata na automobilu kako bi se imobilizirali vozač i putnica iz spomenutog vozila.

Vozači su alkotestirani, bez reakcije na alkohol, a nakon zbrinjavanja u OB Virovitica, izvađena im je krv i urin. U prometnoj nesreći oba vozača i putnica zadobili su teške tjelesne ozlijede. Protiv 63–godišnjeg vozača slijedi prijava.
(www.icv.hr, ml)

sg 7

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content