SIGURNIJI PROMET Najesen kreće izgradnja kružnog toka u Pitomači

U Pitomači će se ove godine na raskrižju ulica Ljudevita Gaja, Petra Preradovića i Petra Krešimira IV. Graditi kružni tok. Riječ je o investiciji od 3 milijuna kuna, a u potpunosti ju financiraju Hrvatske ceste. Općina Pitomača je izradila idejni projekt te ishodila lokacijsku dozvolu, a potom su projekt preuzele Hrvatske ceste koje su u veljači ishodile građevinsku dozvolu. Planirani početak radova očekuje se u rujnu.

Prema riječima načelnika općine Pitomača Željka Grgačića, kroz središte mjesta svakodnevno se kreće oko 10 tisuća vozila, jer se sama Pitomača nalazi na Podravskoj magistrali, a najveći problem se stvara prilikom uključivanja lokalnog prometa na magistralu.

– Posebno kritična prometna točka je raskrižje ulica Ljudevita Gaja s ulicom Petra Krešimira IV. i ulicom Petra Preradovića, na kojem su priključne ceste gotovo blokirane zbog izuzetnog intenziteta prometa, što je nažalost dovelo i do nesreća s najtežim posljedicama – rekao je načelnik Grgačić, dodavši kako će upravo planirani kružni tok olakšati prometovanje središtem Pitomače. (www.icv.hr, ml; foto: Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content