Sjajan nastup virovitičkih plivača na međunarodnom kupu u mađarskom Barcsu

foto: facebook, PK Virovitica

Virovitički plivači, iako bez najstarijih natjecatelja pokazali su veliki talent u svojem godištu.

Već standardno dobri na natjecanju u Barcsu (Mađarska) iz godine u godinu poboljšavaju svoje rezultate i penju se na postolja. Ono što posebno krasi virovitičke plivače jest da uz toliko malo plivačkih treninga ipak plivaju sve stilove i uz to osvajaju odličja. U subotu, 25. svibnja je najmlađa natjecateljica Bruna Majetić osvojila čak četiri medalje (tri zlata i jedno srebro) u sva četiri stila koja je plivala, a daleko nije bio ni Luka Ladović koji je osvojio tri odličja (srebro i dvije bronce) kao i njegov stariji brat Lovro, zlatni na 100 metara mješovito (srebro u disciplinama leđno i delfin).

foto: facebook, PK Virovitica

Do svojih prvih medalja došao je David Kovačević u disciplinama leđno i delfin. Na postolje se popela i Marija Iličić u disciplini 50 metara prsno. Svoje prvo natjecanje odradila je Nika Štigleitner i nakon prve treme prije prvog skoka odlično je otplivala svoje ostale discipline.

Ena Teskera iz natjecanja u natjecanje poboljšava svoje iskustvo i vremena, kao i uporni Ivan Iličić. Mlade plivačice Hana Piria i Anja Prekratić pokazuju da u njima ima još puno mjesta za napredak, dok se Nika Budeš pretvara u plivačicu za mješovita plivanja.

Standardno dobri Zara Majetić, Stribor Gvojić i Timea Brlas u štafeti 4×50 metara s Lovrom Ladovićem osvajaju broncu. Marisela Zubić, Rahela Drvenkar i Sara Marinović otplivale su svoje prvo natjecanje i pokazale kako se u malo vremena s puno želje i truda može brzo napredovati. Nea Trešćec i Josip Borbaš polako ulaze u ozbiljne natjecateljske vode kao i mlada Eva Zubak. A sve to pod budnim okom trenera Vinka Oršulića i Nenada Vajagića.

foto: facebook, PK Virovitica

-Pred ovim mladim plivačim dug je proces napretka no oni pokazuju da to mogu i žele te im želimo puno uspjeha u daljnjim natjecanjima. Najbolja inspiracija nije da pobijediš druge već da pobijediš samoga sebe – poručili su iz PK Virovitica.

(www.icv.hr, PK Virovitica)