Sjednica Općinskog vijeća: Obnovit će se fasada Dječjeg vrtića i sanitarni čvor Osnovne škole Suhopolje

U petak je održana 19. sjednica Općinskog vijeća Općine Suhopolje. Tom prilikom, između ostalih, usvojene su II. Izmjene i dopune Proračuna Općine Suhopolje za 2019. godinu te je prihvaćeno Izvješće o radu Turističke zajednice Općine Suhopolje s godišnjim financijskim izvješćem za 2018. godinu i Godišnje izvješće o radu i financijskom poslovanju Vatrogasne zajednice Općine Suhopolje za 2018. godine.

Izmjenama i dopunama Proračuna Općine Suhopolje za 2019. godinu, predviđena su sredstva za nekoliko značajnijih aktivnosti koje će se provesti u narednom razdoblju, a nisu bile predviđene samim Proračunom Općine Suhopolje za 2019. godinu. Tako će se prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, zahvaljujući odobrenom projektu od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije obnoviti fasada Dječjeg vrtića Suhopolje s ciljem povećanja energetske učinkovitosti i podizanja standarda kvalitete predškolskog odgoja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 496.088 kuna dok se Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije obvezuje sufinancirati isti do iznosa od 400.000 kuna.

Osim toga, Odlukom Općinskog vijeća Općine Suhopolje, Općina Suhopolje sudjelovat će u sufinanciranju projekta „Sanacija sanitarnih čvorova u Osnovnoj školi Suhopolje“ s iznosom od 310.000 kuna, a sve u svrhu nužnih zahvata sanacije te podizanja standarda rada u školskoj ustanovi. Osim prethodno navedenih aktivnosti, kao i do sada Općina Suhopolje će nastojati što više ulagati u komunalnu infrastrukturu te kapitalno investiranje na području općine.

Općinsko vijeće na istoj sjednici donijelo je i Odluku o javnim priznanjima Općine Suhopolje koje će raspisati u narednim tjednima. Javni poziv će biti objavljen na službenoj stranici Općine Suhopolje (www.suhopolje.hr) i Virovitičkom listu, a prijedlozi će se zaprimati do 19. srpnja. Na dnevnom redu bila je i Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštanim i izgubljenim životinjama na području Općine Suhopolje. Sve točke dnevnog reda jednoglasno su usvojene, odnosno da su svi planovi jednoglasno podržani od strane vijećnika Općinskog vijeća Općine Suhopolje. (suhopolje.hr, itd)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content