U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića predstavljen nosač zvuka HPGD „Sloga“: „Miruj, miruj srce moje“

Jučer (nedjelja) u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića predstavljen je nosač zvuka HPGD „Sloga“: „Miruj, miruj srce moje“ u prigodi proslave 95 godina postojanja i rada.

Doživotna predsjednica Štefica Kaša kaže da su posebno sretni, jer za proslavu 95 godina postojanja i rada HPGD „Sloga“ ostaje nosač zvuka koji je nastao uz ideju zborovođe Davora Jendrašića, Rajka Stilinovića, te naravno rad i trud svih članova i članica HPGD „Sloga“. Danas se zato i promovira, desetak pjesama naših pjesnika, Petra Preradovića, Marijana Jergovića, Drage Britvića i Rajka Stilinovića.

Inače, HPGD „Sloga“ nastupala je u na istom mjestu, u Kući Petra Preradovića i povodom obilježavanja 150. godina i 200. godina rođenja Petra Preradovića. Ove godine i ovaj nastup jest uvertira u obilježavanje 202. godine Petrova rođenja. Štefica Kaša kaže kako se Petrove pjesme pjevaju za mnoge prigodne svečanosti, kao i od ostalih naših pjesnika. Na taj način HPGD „Sloga“ promovira svoju Pitomaču, običaje i kulturu te odaje počast.

Gost koncerta je bio Zlatko Turkalj Turki, a pokrovitelj Centar za kulturu „Drago Britvić“. (www.icv.hr, dr, foto: I. Bedeković)