PROJEKT “OPG-OVI HRVATSKE” M. Bilović: Proizvođači svinja lakše će do kupaca

Projekt “OPG-ovi Hrvatske” koji je pokrenula Udruga “Inovativni projekti” zajedno s Hrvatskom zajednicom županija, a koji za glavnu zadaću ima povezivanje OPG-ova na zajedničkoj web platformi, naišla je na pozitivan odjek i kod OPG-ova s područja Virovitičko-podravske županije.

Naime, u Hrvatskoj je registrirano 162.966 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a rijetki među njima imaju vlastitu internetsku stranicu putem koje na osobniji način mogu predstaviti svoj rad. Temeljna svrha ove platforme je samostalna izrada i upravljanje vlastitom stranicom za svaki pojedini hrvatski OPG.

O tom besplatnom projektu koji će pružati relevantne informacije i redovito ažurirane podatke o hrvatskim OPG-ovima dobro znaju i u Udruzi uzgajivača svinja Virovitičko-podravske županije, a predsjednica Udruge, ujedno i vlasnica OPG-a Bilović iz Rezovca Mirjana Bilović tim je povodom  istakla da je odličan način prezentiranja proizvoda krajnjim korisnicima.

– To bi nam znatno olakšalo put do kupca, tim više što se, generalno gledano, svijest kupaca za domaćim proizvodom polagano počela mijenjati i sve više njih želi konzumirati domaće meso. Povezivanjem na web stranice koje bi svima bile dostupne moglo bi se točno znati što i kada imamo od proizvoda. Konkretno, mi uzgajivači svinja nemamo svi u isto vrijeme prasad ili tovljenike, a kada stranice tog portala budu ažurirane, znat će se u kojem razdoblju tko s čime raspolaže. To će olakšati posao i proizvođaču koji će moći brže prodati svoj proizvod, ali i potrošaču koji će točno znati kome i kada da se obrati za svoje potrebe. U svakom slučaju, naši članovi su zainteresirani za ovaj projekt, a vjerujem da će biti zainteresirani i ostali OPG-vi u Hrvatskoj – rekla je M. Bilović.

(www.icv.hr, bs, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content