PRAVA NOGOMETNA NEDJELJA U SUHOPOLJU Domaćin nakon jedanaesteraca osigurao polufinale Županijskog nogometnog kupa

Sve što ljubitelji nogometa žele vidjeti imali su priliku pogledati na stadionu Park u Suhopolju gdje je istoimeni domaćin u četvrtfinalnoj utakmici Županijskog nogometnog kupa ugostio Slatinu. Trka i borba za svaki metar terena, crveni karton, jedanaesterac, niz dobrih prilika i sa jedne i sa druge strane, nemjerljiva želja za pobjedom obje ekipe te u konačnici raspucavanje obilježili su današnji susret.

Pred oko 400-tinjak gledatelja do prve izglednije prilike čekalo se do 8. minute susreta. Nakon kornera za gostujuću momčad najbolje se u domaćem kaznenom prostoru snašao Ivan Jukić, vratar domaćina već je bio svladan, ali sa druge stative opasnost otklanja Dominik Šantavec. Samo nekoliko trenutaka kasnije još jedna opasna situacija pred golom Suhopolja, Matej Šimek nakon prodora po desnom boku šalje oštru loptu na 10-tak metara od vrata, ali ispred gostujućih igrača loptu kupi današnji junak susreta Gabrijel Solar.

IMG 5845

U 10. minuti dolazi do prvog uzbuđenja pred vratima gostiju. Nakon ubačaja iz kuta najviši u skoku bio je Ante Mikulić, ali njegov udarac glavom nije bio dovoljno snažan da opasnije ugrozi vratara Matokovića. U 20. minuti Suhopolje je bilo najbliže pogotku. Proigravanje Kirina u šesnaestercu kupi Marko Sertić, upućuje odličan udarac u dalji golmanov kut, ali Matoković sjajnom intervencijom sprječava domaće vodstvo.

U 28. minuti vidjeli smo dvije prilike, svaku s jedne strane terena. Prvo je Benjamin Dijanešić pretrčao obranu domaćina, ušao u kazneni prostor te oklijevao s udarcem što je bilo dovoljno kako bi Alen Hodak pravovremenim klizećim startom otklonio opasnost. U istom napadu gotovo identična situacija, Sertić se našao u dobroj situaciji, no umjesto šuta odlučio se na asistenciju što je domaća obrana na vrijeme uočila i iznijela loptu daleko od gola.

IMG 5626

Minutu kasnije vidjeli smo i prvi pogodak. Dobar udarac Jendrašića obranio je Solar, ali se lopta na 5 metara od gola odbila do Dijanešića koji nije imao težak zadatak dovesti svoju momčad u vodstvo. Domaća momčad pokušala se vratiti do kraja prvog poluvremena s nekoliko poluprilika, ali bezuspješno. Deset minuta nakon prvog pogotka, Slatina je povećala svoje vodstvo. Nakon brzo izvedenog prekršaja na centru lopta dolazi do Denisa Petrinjaka, povratna lopta pronalazi usamljenog Jukića koji savladava domaćeg vratara za 0:2.

Prva prilika u nastavku susreta pripala je Slatini. U 49. minuti Silvio Matota sletio se u šesnaesterac domaćina, zaobilazi vratara te šalje povratnu loptu na Jendrašića čiji udarac sa gol linije čisti Hodak. Nakon nekoliko izmjena koje su obavljene na poluvremenu i nakon otklonjene opasnosti u uvodnim minutama drugog poluvremena pred svojim vratima, Suhopolje počinje opasnije prijetiti gostujućem sastavu.

IMG 5731

Nije dugo trebalo kako bi pritisak domaćina urodio plodom. U 57. minuti dosuđen je slobodni udarac na 20-tak metara, udarac je uputio Mikulić, a lopta na putu prema golu pogađa gostujućeg igrača u ruku te sudac Matija Presečan dosuđuje kazneni udarac. Siguran izvođač za smanjenje gostujućeg vodstva bio je Sertić. Četiri minute kasnije stiglo je i izjednačenje. Čubelić i Sertić izigrali su posljednju liniju gostiju te uposlili Mikulića koji smireno posprema loptu u mrežu za 2:2.

U 64. minuti gosti umalo dolaze do nove prednosti, ubačaj Jendrašića nezgodno je padao prema vratima, ali na kraju odsjeda na vratnici. Do kraja utakmice niti jedna niti druga ekipa nisu ozbiljnije ugrozile protivnička vrata već su bili orijentirani na obrambene zadatke. Domaća ekipa ostaje s igračem manje u 89. minuti nakon isključenja Mikulića, ali nije bilo dovoljno vremena kako bi gosti složili ozbiljniju situaciju.

IMG 5936

Kada se sve zbroji i oduzme, po svemu prikazanom remi bi možda i bio najpravedniji, ali kako to ide u kup natjecanjima, pobjednika se moralo dobiti. U dodatnom raspucavanju najviše se istaknuo domaći vratar Solar koji je obranio udarce Jukiću i Jendrašiću, dok je neprecizan bio Dominik Hodak. Pogotke sa 11 metara za Slatinu postigli su Vukmanović i Šimek, dok su za Suhopolje redom pogađali Sertić, Čubelić i Kucljak, dok je neprecizan sa bijele točke bio Šantavec. Konačan rezultat utakmice glasio je 5:4 (2:2).

Polufinalne utakmice Županijskog nogometnog kupa na rasporedu su već sljedećeg vikenda, 8. i 9. kolovoza, dok će se parovi poluzavršnice znati tijekom sutrašnjeg dana.

(www.icv.hr, mra, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”599530″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content