Škola crtanja i slikanja “Paleta” u utorak, 1. rujna, počinje s radom: Evo kako se možete uključiti

Umjetnička likovna organizacija „Paleta“ nakon 20 godina kontinuiranog rada s učenicima pokreće u Virovitici školu crtanja i slikanja za djecu i odrasle. Teoretsko-praktični program uz mjesečnu članarinu od 180 kuna odvijat će se jednom tjedno tijekom dva školska sata, a polaznici će proći osnove slikanja i crtanja, te naučiti najpopularnije crtačke tehnike i svladati najzastupljenije teme u slikarstvu.

Stručni voditelj je renomirani profesor Ivan Lovreković, slikar s velikim slikarskim iskustvom i vještinom Starih majstora kista, s mnoštvom značajnijih samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu te dugogodišnji član HDLU-a, HZSU-a i International association of art – UNESCO.

Prvi sastanak zainteresiranih polaznika održat će se u utorak, 1. rujna, u 18 sati, u Ulici Matije Gupca 63, crvena zgrada zapovjedništva bivše vojarne.

Riječ je o pravoj školi koja se može polaziti u trajanju od tri godine. Prof. Lovreković u Virovitici će raditi s mješovitom grupom, sastavljenom od djece i starijih. Najniža dobna granica je sedam godina, a najviše nema.

U ovoj prvoj školskoj godini radit će u tri stupnja. Prvo će svladati crtačke tehnike, polaznici će naučiti koristiti olovku, ugljen, suhi pastel i uljane boje. U drugom stupnju na red dolaze vodene boje, odnosno tempera, akvarel i po želji akrilik, a u trećem će isprobavati uljane boje na platnu i staklu. Osim toga, tematski će obrađivati i različite motive: pejzaž, mrtvu prirodu, ljudski lik – portret, životinje i dr.

(www.icv.hr)

 

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content