Županijska HVIDRA započela s projektom pomoći hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima s područja Virovitičko-podravske županije

Zajednica udruga i članova HVIDRA Virovitičko-podravske županije prijavila se i prošla na natječaju Ministarstva hrvatskih branitelja ”Psihosocijalno osnaživanje hrvatskih branitelja” koji je objavljen u svibnju ove godine, a veže se uz koraonavirus i njegovo djelovanje na braniteljsku populaciju, te zajedno s dr. Elvirom Koić, Udrugom HUPS, Zavodom za javno zdravstvo “Sveti Rok” i Crvenim križem Slatina krenula u realizaciju projekta pod nazivom “Mi nismo sami”.

Ministarstvo hrvatskih branitelja kroz navedeni projekt odobrilo je sredstva za humanitarnu pomoć, edukaciju, anketiranje, tribine i psihosocijalnu pomoć hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima. Prvi dio realizacije projekta koji obuhvaća podjelu humanitarne pomoći hrvatskim braniteljima lošijeg ekonomskog stanja započeo je ovih dana. Pakete prehrambenih i ostalih proizvoda ZUiČ HVIDRA VPŽ dijelila je u općinama Čađavica i Sopje, a cilj im je obuhvatiti cijelu Virovitičko-podravsku županiju.

IMG 0657

Predsjednik županijske HVIDRA-e Mato Bubaš zajedno s načelnicima općina Čađavica Mirkom Rončevićem i Sopje Berislavom Androšem, te s predsjednikom slatinske HVIDRA-e Ilijom Nikolićem i predsjednikom Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine” Pavom Tutenovim obišao je hrvatske branitelje navedenih općina kojima je pomoć najpotrebnija i podijelio im pakete. U općini Čađavica obuhvaćeno je sedam hrvatskih branitelja s 18 članova obitelji, a u općini Sopje pet hrvatskih branitelja sa 17 članova obitelji.

– Ovaj projekt koji provodimo zajedno s dr. Elvirom Koić, Udrugom HUPS, Zavodom za javno zdravstvo “Sveti Rok”, Crvenim križem Slatina i još nekim institucijama zove se ”Mi nismo sami”. Akcija podjele humanitarne pomoći koju smo počeli trajat će do prosinca kako bismo pokrili cijelu Virovitičko-podravsku županiju. Uz to planiramo odraditi i tri tribine s predavačima dr. Miroslavom Venusom, dr. Elvirom Kojić i s drugim eminentnim stručnjacima koji se bave problematikom koronavirusa i utjecajem ove pandemije na braniteljsku populaciju. Svaki mjesec planiramo našim braniteljima podijeliti 25 paketa, a svaki paket je u vrijednosti od 450 kuna.

IMG 0721

U podjelu paketa humanitarne pomoći uključili smo lokalne samouprave koje će nam dostaviti imena hrvatskih branitelja kojima je pomoć najpotrebnija, jer oni najbolje poznaju situaciju u svojim općinama, odnosno gradovima. Obišli smo općine Čađavicu i Sopje, slijede Mikleuš i Slatina, a potom ćemo obići Viroviticu, Orahovicu i okolne općine. Uz prehrambene proizvode u paketima pomoći nalaze se zaštitne maske, dezinfekcijska sredstva i edukacijske brošure u kojima se pojašnjava kako se zaštititi od koronavirusa. Znamo da je dobar dio ljudi, među kojima su i članovi obitelji naših branitelja, ostao bez posla i stoga im ovim našim malim doprinosom želimo olakšati nastalu situaciju – rekao nam je predsjednik ZUiČ HVIDRA Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš.

(www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”602476″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content