Stanje u prometu prošlog tjedna: Vozač (56) u Špišić Bukovici napuhao 2,21 promil

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenima i 8 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 2 vozača osobnih automobila i vozačica bicikla lako ozlijeđeni, a jedan mladi vozač je uzrokovao prometnu nesreću upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.

Ukupno je utvrđeno 327 prekršaja, od kojih 35 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 100 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.21 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 56 godina u srijedu u 21.30 sati u Špišić Bukovici.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u nedjelju u 8 sati u Čađavičkom Lugu gdje je, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 122 km/h.

Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su 3 osobe, od kojih jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje i jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

(www.icv.hr)