Općina Crnac i ove se godine tradicionalno uključila u obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar

Općina Crnac i ove godine se tradicionalno uključila u obilježavanje Dana sjećanja na Grad heroj – Vukovar. Ovoga puta uz sve epidemiološke mjere, izaslanstvo Općine Crnac na čelu s načelnikom Matom Damjanom zajedno s djecom iz Osnovne škole Crnac položili su lampione ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu mjesta.

-Bila je to jedna predivna gesta malih osnovaca, učenika od 1.do 4. razreda iz kojih je svaki učenik položio lampion za Vukovar i sve njegove žrtve. Zajedno s njima polaganju su se pridružili svi djelatnici Jedinstvenog upravnog odjela kako bi svi zajedno odali počast žrtvama Vukovara. Važno je da i najmlađi budu upoznati s ratnim događanjima jer oni su ti koji će poslije nas čuvati uspomenu na sveti nam Domovinski rat – rekao je načelnik Mato Damjan.

Polaganje Crnac 3

Uz polaganje mali osnovci će imati i posebnu edukaciju o Vukovaru i Domovinskom ratu. Naime, kako je rekla učitelja škole Marija Dedaj, poslije polaganja u školi je jedan školski sat posvećen upravo Vukovaru i Domovinskom ratu. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content