U OBŽ 35 novopozitivnih osoba: Kršenje samoizolacije u Osijeku, Đakovu i Našicama

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 214 uzoraka od kojih je 35 bilo pozitivno.

Najviše je novopozitivnih i dalje iz Osijeka, njih 11, dok Đakovo bilježi 5 novih slučajeva. Iz Donjeg Miholjca, Našica i Valpova je po tri novooboljele osobe, a Belog Manastira, Petlovca i Popovca po dvije. Na području Belišća, Bilja, Gorjana i Marijanaca, bilježi se po jedna novooboljela osoba.

Hospitalizirano je 112 COVID pacijenata, i to 84 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (14 na respiratoru), dok je na bolničkom liječenju Općoj županijskoj bolnici Našice 28 osoba s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminula je jedna COVID pozitivna osoba u dobi od 72 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 765 osoba, a policijski službenici provjerili su 21 osobu pri čemu tri (u Osijeku, Đakovu i Našicama) nisu zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 82 nadzora ugostiteljskih objekata, i nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 51 nadzor provođenja epidemioloških mjera (16 u prodavaonicama i trgovinama, 10 u ugostiteljskim objektima, 6 u trgovačkim centrima, 5 u pekarnicama, 4 na tržnicama, a ostale u drugim objektima). Utvrdili su tri nepravilnosti te izdali nalog za njihovo otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content