Predsjednik HDZ-a Plenković dao potporu osječkim i vukovarskim kandidatima na lokalnim izborima

U sklopu svog posjeta Slavoniji odnosno, Osijeku, Vukovaru i Slavonskom Brodu, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sastao sa stranačkim kandidatima koji su na lokalnim izborima pobijedili u prvom izbornom krugu te dao dodatnu potporu kandidatima stranke koji su ušli u drugi izborni krug, posebice mladom Ivanu Radiću kandidatu za gradonačelnika Osijeka.

– HDZ je ovdje i dalje dominantna politička snaga, imamo 25 od 37 jedinica s pobjedom u prvom krugu. Osijek će dobiti nasljednika Ivana Vrkića, a to će biti Ivan Radić. On je imao sjajnu kampanju, pokazao se kao odgovoran i vrlo snažan zagovaratelj Osijeka i Slavonije kao saborski zastupnik. U kombinaciju sa županom Anušićem mislim da su ostvarili ogromnu potporu u cijeloj županiji i u Osijeku. Nama je posebna čast dobiti povjerenje u Osijeku – naglasio je Plenković.

Uz čestitku Anušiću na uvjerljivoj pobjedi na izborima za župana, istaknuo je kako dobro zamišljen Projekt Slavonija za razvoj i ulaganja, donosi rezultate. Na novinarsko pitanje je li pobjeda HDZ-a u Osječko-baranjskoj županiji rezultat aktivnosti stranke ili Ivana Anušića osobno, Plenković je odgovorio kako su oni “jedna stranka, homogena stranka”.

– Već sada je jasno kako je povijesni rezultat za HDZ ostvaren u prvom krugu. Definitivno ćemo ga potvrditi nakon drugog kruga, te imati u Osijeku, prvi put, gradonačelnika iz redova HDZ-a – rekao je Anušić.

Ivan Radić je ponovio kako je Osijeku nužna suradnja sa svim razinama vlasti, a ne svađa i inat. Pozvao je sugrađane da i 30. svibnja iziđu na birališta u što većem broju te “biraju novu energiju koja će pokrenuti grad Osijek i od njega učiniti pravu slavonsku metropolu, kakva Osijek treba biti”.

U Vukovaru je Plenković naglasio da je politika HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji politika opstanka, uključivosti, razvoja, radnih mjesta i ulaganja.

– Važno je da iduću nedjelju izađemo na izbore i damo povjerenje i Damiru Dekaniću, i Nikoli Mažaru, i Renati Banožić, i Davoru Miličeviću i našim kandidatima u općinama kako bi zajednički nastavili politiku Vlade koja je od 2017. do danas, kada gledamo ukupno, povećala prihode županija, gradova i općina za 84 posto – rekao je Plenković dodajući kako je to politički odabir i volja Vlade Hrvatske demokratske zajednice.

Naveo je i kao je u Vukovarsko-srijemskoj županiji u mandatu njegove Vlade ugovoreno 3,5 milijarde kuna EU sredstava, a političkom voljom Vlade, u vrijeme pandemije koronavirusa, osigurano više od 200 milijuna kuna za plaće za više od 17.000 vukovarsko-srijemskih radnika.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content