Svečano obilježen Dan OBŽ, Anušić: Unatoč pandemiji pokrenuli smo niz projekata i zasigurno nas čeka bolje sutra

Program obilježavanja Dana Osječko-baranjske županije danas, 2. lipnja, počeo je odavanjem počasti poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima. Na platou Kapelice Kraljice mira na Krunskoj utvrdi u Osijeku vijence su položili i upalili svijeće župan Ivan Anušić, njegovi zamjenici Mato Lukić i Josip Miletić te predstavnici Grada Osijeka, Hrvatske vojske, Policijske uprave Osječko-baranjske i braniteljskih udruga.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić čestitao je svim žiteljima županije njihov Dan uz posebno sjećanje na sve one koji su svoj život dali za Republiku Hrvatsku i Osječko-baranjsku županiju te sve poginule civile u Domovinskom ratu, kao i djelatnike Osječko-baranjske županije koji nisu više s nama, a svojim su radom doprinijeli razvitku županije.

– Svim žiteljima Osječko-baranjske županije čestitam Dan Županije te im se zahvaljujem na povjerenju i suradnji koju smo imali protekle četiri godine, a u isto vrijeme molim ih za suradnju u vremenu pred nama. Trebat će puno razumijevanja i strpljenja da istom dinamikom radimo u sljedeće četiri godine prateći uzlazni trend kakav smo stvorili do sada – kazao je župan Anušić.

IMG 6753
Foto: Kabinet župana

U sjedištu županije, na prigodnoj svečanosti, podijeljene su i Nagrade županije za iznimna postignuća zaslužnim tvrtkama i pojedincima. Župan Anušić istaknuo je da upravo ljudi koji su odgovorili na sve izazove ovog vremena svojim radom otvaraju perspektive razvoja i napretka na ovim prostorima.

U području gospodarstva nagrada je dodijeljena osječkoj Saponiji. Nagradu za postignuća u kulturi dobila je Daniela Taslidžić – Herman, za prosvjetu Maja Kassa, tjelesnu kulturu i sport Belišćanin Stjepan Krznarić te za ostvarenja u tehničkom stvaralaštvu Mirko Mesić.

Dan Osječko-baranjske županije slavi se 2. lipnja u spomen na 2. lipnja 1997. godine, odnosno dan kad su se u Belom Manastiru uz nazočnost Predsjednika Republike Hrvatske, izaslanstva Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskog sabora te predstavnike UNTAES i drugih međunarodnih organizacija, po prvi puta od njezina osnivanja 1993. godine, u završnoj fazi dovršenja procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske, na okupu našli predstavnici političkog života svih dijelova cjelovite Županije – članovi Županijske skupštine i dužnosnici Županije, gradonačelnici i načelnici svih gradova i općina izabrani na prvim izborima provedenim na području cijele i cjelovite Županije.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content