Suhopoljska Kreda potpisala ugovor o provedbi novog projekta pod nazivom “Zajedno za bolje roditeljstvo!”

Kulturna udruga Kreda ovih je dana potpisala ugovor o provedbi još jednoga novog projekta. Riječ je o projektu ‘Zajedno za bolje roditeljstvo!’ koji je napisan u suradnji s višom stručnom suradnicom za EU projekte u Općini Suhopolje, a provodit će se u partnerstvu s Dječjim vrtićem Suhopolje, Dječjim vrtićem Jelenko iz Voćina i Centrom za socijalnu skrb Virovitica. U iznosu od 50.000 kuna financira ga Središnji državni ured za demografiju i mlade kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

Cilj ovoga Poziva bio je potaknuti aktivnu podršku roditeljstvu kroz osnaživanje partnerstva udruga i ostalih lokalnih dionika u razvoju i provedbi projekata usmjerenih podršci roditeljstvu, provedbu projekata usmjerenih podršci i zaštiti zdravlja trudnica i novorođenčadi te razvoj i provedbu projekata usmjerenih promicanju ravnopravnog roditeljstva.

U okviru navedenih ciljeva, Udruga Kreda u Suhopolju će organizirati niz predavanja i savjetovanja za roditelje te stručna usavršavanja za odgajatelje na temu otkrivanja jedinstvenih potencijala i talenata kod djece te njihove implementacije u odgoju. Oblikovat će se i medijska kampanja za promicanje ravnopravnog roditeljstva, odnosno poticanje očeva za preuzimanje aktivnije roditeljske uloge.

Udruga Kreda s provedbom ovog projekta počinje u rujnu, a tijek aktivnosti i detalje o projektu svi zainteresirani moći će pratiti na njihovoj Facebook stranici.

(www.icv.hr, af)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content