Od 307 obrađenih uzoraka 29 je pozitivno na koronavirus: S područja grada Osijeka novopozitivne čak 22 osobe

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 307 uzoraka od kojih je 29 bilo pozitivno na koronavirus. 

Najviše novopozitivnih osoba, njih 22, imaju prebivalište na području grada Osijeka, dok ostali gradovi Donji Miholjac, Đakovo, Našice i Valpovo bilježe po jedan novi slučaj zaraze. U općinama Bilje, Čepin i Satnica Đakovačka također je po jedna novopozitivna osoba.

Na bolničkom liječenju nalazi se 31 osoba oboljela od Covida-19 od kojih je 29 smješteno u Klinički bolnički centar Osijek, dok se u Općoj županijskoj bolnici Našice nalaze dva Covid pacijenta. 

Četvero pacijenata je na respiratoru.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 441 osoba.

U proteklih tjedan dana (od 8. do 14. rujna 2021. godine) policijski službenici proveli su 27 provjera osoba u samoizolaciji i nisu utvrdili kršenja. Obavili su i 841 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili jedno kršenje propisanih mjera (ugostiteljski objekt u Đakovu – rad izvan radnog vremena).

Inspektori i službenici civilne zaštite u razdoblju od 8. do 13. rujna obavili su 70 nadzora provođenja epidemioloških mjera, a nisu utvrdili nepravilnosti, izvijestili su danas iz Stožera civilne zaštite OBŽ.

(www.icv.hr, tj) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content